12.04.2012. / 15:08

Autor: Hina

Sumnje u (samo)ubojstvo

Ekskumacija Benetinog tijela

Ostojić je danas novinarima ispred vlade objasnio da je prošlu izjavu o samoubojstvu Benete dao na temelju izvješća unutarnje kontrole MUP-a te da je o tome obavijestio Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje će "napraviti dodatni izvid - ekshumaciju i provjeriti sve na sudskoj medicini" kako bi se izbjegla bilo kakva sumnja

Ranko OstojićRanko OstojićMinistar unutarnjh poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će se ekshumirati tijelo bivšega policijskog specijalca Igora Benete s obzirom na sumnje oko njegove smrti.

Ostojić je krajem ožujka izjavio da je internom istragom utvrđeno da je Beneta počinio samoubojstvo. Nevladine udruge Documenta, Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) i Centar za mirovne studije zatražile su nakon toga temeljitu istragu jer tvrde kako "postoji niz ozbiljnih indicija koje upućuju na kontradikcije u zaključku MUP-a".

Ostojić je danas novinarima ispred vlade objasnio da je prošlu izjavu o samoubojstvu Benete dao na temelju izvješća unutarnje kontrole MUP-a te da je o tome obavijestio Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje će "napraviti dodatni izvid - ekshumaciju i provjeriti sve na sudskoj medicini" kako bi se izbjegla bilo kakva sumnja.

Beneta je bio jedan od trojice bivših policijskih specijalaca optuženih za ratni zločin u Gruborima, selu u blizini Knina u kojemu je nakon akcije "Oluje" ubijeno šestero srpskih civila. Lani u travnju pronađen je obješen u šumi na zadarskom području. Policija je izvijestila da je riječ o samoubojstvu, no u posljednje vrijeme sve su glasnija nagađanja da je Beneta ubijen kako ne bi svjedočio protiv suboraca te da se to pokušava zataškati.

Vezane vijesti

Masakr u Siriji

Masakr u Siriji

Najmanje 43 osobe ubijene su u utorak u Siriji, od čega 20 dok su prisustvovali pogrebu u sjevernom dijelu zemlje, izvijestio je sirijski Ured za… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.04.12. 16:49

Ja vjerujem Ostojiću.On govori točno onako kako mu je službeno prezentirano.Sasvim druga stvar je šta se i kako nešto dogodilo.Postoje i samoubojstva kao "častan čin"izlaska iz nemoguće situacije između otkrivanja istine i likvidacije u suprotnom nečega što mora ostati sakriveno.Postoji i samoubojstvo iz nemogućnosti izdržavanja psihičkog tereta tajne.Tisuće samoubojstava branitelja i inih nakon rata zbog nepravde su također samoubojstva.Misli li itko da se netko u državi od odgovornih ,osjetio i najmanje prozvanim za smrt samoubojice koji nije izdržao pritisak nepravdi i gluposti? Ne,nema takvih.Sve je svedeno na samoodluku samoubojice koji je jedino odgovoran za svoj čin.U tom svjetlu Ranko vjerovatno ne laže.On nezna ili ne želi znati.Tako je najčišće i najlakše.Slučaj treba što prije zatvoriti da svima olakša daljnje noćne more.A kada je i službeno,tada je i čisto,zar ne ? Jest šipak !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika