12.04.2012. / 17:15

Autor: Nacional.hr

Čačićevi planovi

Brodogradilišta u paketu ponuditi domaćim investitorima

"Jasno je da će se u oba brodogradilišta nastaviti proizvodnja, ali i da će se brodograđevni segment smanjiti. Činjenica je da u brodogradnji ne cvjetaju ruže i da treba tražiti rješenje koje će biti zadovoljavajuće", rekao je Čačić

Brodogradilišta bi se prodavala u paketuBrodogradilišta bi se prodavala u paketuPrivatizacija brodogradilišta i dalje ostaje bolna točka koju će koalicijska vlada morati što prije riješiti. Nakon što su odbili ponude Danka Končara, iz Banskih se dvora moglo čuti kako su za hrvatska brodogradilišta zainteresirani ulagači iz Kine i Rusije. No, čini se kako ministar gospodarstva ima nešto drugačiji plan.

Nakon sastanka sa sindikatima brodogradilšta ministar Radimir Čačić rekao je kako je najrealniji scenarij za privatizaciju brodogradilišta 3. maj i Brodotrogir njihova prodaja u paketu. Pojasnio je kako Rusi i Kinezi nisu u potpunosti otpisani, ali mu je najbliže da brodogradilišta budu ponuđena domaćim investitorima.

"Jasno je da će se u oba brodogradilišta nastaviti proizvodnja, ali i da će se brodograđevni segment smanjiti. Činjenica je da u brodogradnji ne cvjetaju ruže i da treba tražiti rješenje koje će biti zadovoljavajuće", rekao je Čačić, a prenosi Novi list.

Na sastanku se razgovaralo i o stečaju Kraljevice. Sindikati su pozdravili odluku da brodogradilište ode u klasičan stečaj jer će se time ispuniti sve obveue prema radnicima koje proizlaze iz kolektivnog ugovora. Također su istaknuli kako bi prilikom ponovnog pokretanja proizvodnje u Kraljevici trebalo dati prednost radnicima iz škvera.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 12.04.12. 17:46

Velika je mudrost pretvoriti brodogradilišta u dionička društva i pustiti dionice na tržište.Jednostavnije je brodogradilište koje vrijedi stotine milijuna kuna dati nekoj firmi koja ima će imati,možda ,50 milijuna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika