12.04.2012. / 18:06

Autor: Hina

Hrvatske knjige za djecu među najkvalitetnijim dječjim knjigama

Knjiga "Hej, želim ti nešto ispričati" Sanje Pilić i ilustratora Nike Baruna te slikovnica "Ptice" Kašmira Huseinovića i Andree Petrlik Huseinović uvrštene su u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu, što ga objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Muenchenu, u ovogodišnji katalog The White Ravens.

Knjiga u izdanju Mozaik knjigeKnjiga u izdanju Mozaik knjigeKnjiga "Hej, želim ti nešto ispričati" Sanje Pilić i ilustratora Nike Baruna te slikovnica "Ptice" Kašmira Huseinovića i Andree Petrlik Huseinović uvrštene su u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu, što ga objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Muenchenu, u ovogodišnji katalog The White Ravens.

"Hej želim ti nešto ispričati", u izdanju Mozaik knjige zbirka je kratkih crtica o događajima u školi, odnosu djece i roditelja, prvim zaljubljivanjima, a namijenjena je djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

U katalogu se navodi kako bi hrvatska književnost za djecu bila siromašnija bez nagrađivane spisateljice Sanje Pilić, koja je autorica 25 knjiga za djecu i mladež, četiriju zbirki priča za odrasle i triju zbirki pjesama. Kratke rečenice i živi dijalozi spretno odražavaju dječju, katkad iskrivljenu percepciju svijeta, što čitanje čini zabavnim, ističe se.

Za autore "Ptica" zagrebačkog nakladnika Kašmir promet kaže se kako dokazuju da ornitološke knjige o sovama, pilićima, tukanima, rodama ili pingvinima mogu biti zabavne i prikladne za djecu. Slikovnica, namijenjena djeci starijoj od tri godine, napisana je jednostavnim rječnikom, a vrste ptica predstavljene su kratkim, informativnim tekstom i ilustracijama u boji.

Svake godine jezični stručnjaci muenhchenske knjižnice biraju ponajbolje recentne knjige za djecu iz cijeloga svijeta koje se ističu kvalitetom, univerzalnim temama te inovativnim umjetničkim i književnim pristupom.

Njihov popis se objavljuje u godišnjem katalogu White Ravens koji se tradicionalno predstavlja na knjižnom sajmu za djecu u Bolonji. Online katalog sadrži sve izabrane naslove, koji je sada više od 3,5 tisuće iz 84 zemlje, na 60 jezika.

Vezane vijesti

Orhan Pamuk otvorio "Muzej nevinosti"

Orhan Pamuk otvorio "Muzej nevinosti"

Turski Nobelovac Orhan Pamuk u Istanbulu je otvorio "Muzej nevinosti", neobičan prostor posvećen likovima i predmetima iz njegova istoimena romana.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika