13.04.2012. / 11:30

Autor: Hina

Libijski civili i vojnici na liječenju u Sarajevu

Liječenje libijskih ranjenika u BiH ranije je odobrilo Predsjedništvo te zemlje a oni su doputovali posebno organiziranom zrakoplovnom linijom

IlustracijaIlustracijaNa liječenje u Sarajevo stigli su prvi libijski civili i vojnici koji su uglavnom izgubili ekstremitete tijekom sukoba u kojima je svrgnut bivši diktator Libije Moamer Gadafi, izvijestio je u petak Dnevni avaz.

Liječenje libijskih ranjenika u BiH ranije je odobrilo Predsjedništvo te zemlje a oni su doputovali posebno organiziranom zrakoplovnom linijom.

Otpravnik poslova veleposlanstva Libije u BiH Sami Agila rekao je da su u prvoj skupini od 84 civila stigli lakše ranjeni kojima je potreban fizioterapeutski tretman.

"Ovo su ranjeni civili koji su stradali u Tripoliju, Misrati i Bengaziju. Ostali su bez nogu, ruku, a planirano je da u BiH borave tri mjeseca", rekao je Agila.

Po njegovim riječima u BiH sljedećeg tjedna stiže skupina od 111 ranjenika s težim ozlijedama koji su se već liječili u drugim zemljama svijeta.

Većini ranjenika će u BiH biti napravljene proteze za izgubljene ekstremitete.

Jedan od ranjenika, 20-godišnji Muhamed Abdulbekr izrazio je očekivanje da će u BiH dobiti protezu kako bi mogao ponovno prohodati budući da je u sukobima izgubio nogu.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika