13.04.2012. / 12:20

Autor: Hina

Sukobi sirijske vojske i ustanika na granici s Turskom

Sirijske vojne snage lojalne predsjedniku Bašaru al-Asadu sukobile su se u petak s pobunjenicima u blizini granice s Turskom, a to je prvi sukob nakon primirja koje je, samo dan prije, uslijedilo nakon posredovanja UN-a.

Sukob je izbio blizu granice s TurskomSukob je izbio blizu granice s TurskomSirijske vojne snage lojalne predsjedniku Bašaru al-Asadu sukobile su se u petak s pobunjenicima u blizini granice s Turskom, a to je prvi sukob nakon primirja koje je, samo dan prije, uslijedilo nakon posredovanja UN-a.

Sirijski Ured za ljudska prava sa sjedištem u Londonu izvijestio je kako su sukobi izbili u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib, nedaleko od granice s Turskom, gdje su raspoređene vojne snage kako bi očistile regiju od pobunjenika.

Još nema podataka o potencijalnim ljudskim žrtvama, no prema zadnjim informacijama čini se da su sukobi prestali. Najsilovitije borbe vodile su se u selu Kerbet Joz, blizu turske granice. Ondje je na rubu sela razmješteno desetak tenkova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika