13.04.2012. / 16:01

Autor: Totalsport

Conte ostaje, Del Piero unatoč golovima i dalje ne

- On je uzor svima naraštajima. Nema riječi kojima bi se moglo opisati koliko Del Piero donosi klubu samo svojom pojavom - rekao je Marotta

Antonio Conte (Wikipedia)Antonio Conte (Wikipedia)Talijanski nogometni klub Juventus spreman je ponuditi treneru Antoniju Conteu novi ugovor, ali se, unatoč možda i ključnim golovima za naslov prvaka, nije predomislio oko produljenja s legendom kluba Alessandrom Del Pierom.

- Produljenje s Conteom je praktički automatski. On je stekao respekt i prijateljstvo s ovim klubom. On je dio našeg projekta i njegovo produljenje će biti riješeno vrlo brzo - rekao je generalni direktor kluba Beppa Marotta.

Conte, bivši kapetan "stare dame", je postao trener prošloga ljeta kada je potpisao dvogodišnji ugovor s torinskim klubom. Od tada je preobrazio Juventusovu formaciju u 4-3-3 i 3-5-2 što je uzrokovalo, barem zasada, sezonu bez poraza u domaćem prvenstvu, kao i finale Kupa Italije.

I dok je Conteov ostanak siguran, Marotta je odbacio mogućnost produljena ugovora s legendom kluba - Del Pierom.

- On je uzor svima naraštajima. Nema riječi kojima bi se moglo opisati koliko Del Piero donosi klubu samo svojom pojavom. Pobjednici poput njega su rijetkost i nemoguće je naći njegovu zamjenu. Novi ugovor? Ne bavimo se time. Koncentriramo se na sadašnjost i igrače koji će naše snove pretvoriti u stvarnost - rekao je Marotta.

Čini se da Del Piero (37) svojim golovima Interu i Laziju nije omekšao srca uprave torinskog kluba, te će, kako je bilo i najavljeno u studenom prošle godine, na ljeto napustiti Juventus.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika