13.04.2012. / 18:45

Autor: Hina

Počele konzultacije sudaca o arbitraži

Konzultacije sudaca Arbitražnog suda za rješavanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora sa zastupnicima Hrvatske i Slovenije traju od četvrtka u Haagu, kazao je u petak za Hinu glasnogovornik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Berislav Živković.

Arbitraža će odlučivati o granici u Piranskom zaljevuArbitraža će odlučivati o granici u Piranskom zaljevuKonzultacije sudaca Arbitražnog suda za rješavanje hrvatsko-slovenskog graničnog spora sa zastupnicima Hrvatske i Slovenije traju od četvrtka u Haagu, kazao je u petak za Hinu glasnogovornik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Berislav Živković.

"Konzultacije sudaca arbitražnog suda sa zastupnicima Hrvatske i Slovenije započele su u četvrtak u Haagu", kazao je Živković dodajući da Hrvatsku predstavljaju predstojnica katedre međunarodnog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu Maja Seršić i šefica odjela za međunarodno pravo Ministarstva vanjskih poslova Andrea Metelko Zgombić.

"Radi se o preliminiranom sastanku o tijeku i elementima postupka", objasnio je Živković, ističući da se radi o prvom takvom sastanku.

Arbitražni sporazum potpisan je 4. studenoga 2009. u Stockholmu, a Hrvatska i Slovenija sudu bi trebale predati memorandume s argumentima o sporu do 9. prosinca ove godine.

Vlade dvije države uz posredovanje Europske komisije dogovorile su se da se za predsjednika Arbitražnog suda imenuje Gilbert Guilliame, a za dva člana arbitražnog suda Bruno Simma i Vughan Lowe koji bi trebali donijeti pravorijek u graničnom sporu između dvije zemlje. Arbitražni sud ima pet članova, Hrvatska i Slovenija imaju po jednog – Hrvatsku predstavlja Budislav Vukas, a Sloveniju Jernej Sekolec.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 13.04.12. 18:52

Konačno! To cijelo vrijeme čekam! Da nije ovaj novinar objavio ovo, ne bih ni znao da ovaj spor postoji!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika