13.04.2012. / 19:00

Autor: Nacional.hr

Skup na Trgu

Puno buke, četvero privedenih i jedan ozlijeđen fotograf

Zanimljivo je kako se na prosvjedu nisu pojavili pripadnici HČSP-a sa svojim gostima iako su najavili turističku šetnju po Zagrebu

Foto: Petar Glebov/PIXSELLFoto: Petar Glebov/PIXSELLIako je policija zabranila održavanje skupa u organizaciji HČSP-a, nešto poslije 16 sati na glavnom trgu u Zagrebu okupili su se pripadnici interventne policije koji su osiguravali područje na kojem se trebao održati zabranjeni skup.

Nešto posije 17 sati pojavili su se prvi prosvjednici koji su okupljanjem željeli izraziti svoje negodovanje zbog planiranog okupljanja nacionalista. Jedan je građanin, opremljen megafonom uzvikivao antifašističke parole, na što ga je policija upozorila da remeti javni red i mir.

Oko 18 sati na Trgu se pojavilo i nekoliko pripadnika Građanske akcije te Incijative Ujedinjeni protiv fašizma. Pripadnici okupljeni oko Inicijative tvrde da je njihovo okupljanje na Trgu uredno prijavljeno policiji.

Antifašisti su razvukli transparent "Ujedinjeni protiv fašizma", ali nisu mogli dalje od spomenika bana Jelačića jer im je policija prepriječila put.

Ukupno se okupilo oko dvjestotinjak pripadnika različitih skupina. U velikoj većini su oni koji se deklariraju kao antifašisti.

U jednom je trenutku došlo do naguravanja između antifašista i policije. Policija je privela troje prosvjednika, a u naguravanju je ozlijeđen jedino fotograf koji se tamo našao u nezgodnom trenutku.

Povorka antifašista potom se uputila prema policijskoj postaji u Petrinjskoj ulici i zahtjevala da se uhićeni pripadnici njihove skupine puste. Povremeno se iz povorke čuje i uzvik "No pasaran".

Ukupno je uhićeno četvero sudionika prosvjeda koji su nakon policijske obrade pušteni.

Zanimljivo je kako se na prosvjedu nisu pojavili pripadnici HČSP-a sa svojim gostima iako su najavili turističku šetnju po Zagrebu. Predsjednik stranke Josip Miljak sazvao je konferenciju za novinare za sutra na kojoj će se osvrnuti na zabranu konferencije, okupljanja i sve ostalo što se proteklih dana događalo.

Vezane vijesti

Antifašisti 'dezinficirali' spomenik na kojem je HČSP postavio vijence

Antifašisti 'dezinficirali' spomenik na kojem je HČSP postavio vijence

Nakon što su članovi HČSP postavili vijence i svijeće kod spomen križa Palih hrvatskih vojnika 1941.-1945. i napustili Lovrinac, Mladi antifašisti iz… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 13.04.12. 20:13

Pa normalno da nema pripadnika Hačeespea. Kad je gusto, magla!


registracija
15/8/09

vergilia, 13.04.12. 20:47

A što su antifašisti imali prosvjedovati i nositi transparente ako je okupljanje fašista bilo zabranjeno?? Trebalo je policiju pustiti da odrade svoje ako bi se ipak okupili, a ne se gurati di ne treba. U ovakvim situacijama uvijek se nađu manipulatori i provokatori - kao npr. ona cura što je nosila jaja (pazi - friška jaja) koje je kao - kupila za večeru. Usput su ona i društvo nosili neki dvojbeni transparent. Apsolutno sam protiv desničarskog fašističkog okupljanja, no biti antifašist ne daje nikom pravo da radi nerede i da prvocira u ovakvim situacijama.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 21:25

Šta ti je paranoja!? Padaju i prve žrtve! 200-tinjak njih! Na šta je spao tzv. antifašizam u Hrvata!

Koliki su od njih brali pamet na filozofskom? Ja bih rekao sve do jednog! Zato ih i jesu primitivci iz drinskog i neretvanskog korpusa tako lagano namagarčili!


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 21:40

Hehe, da, još i ovo! Malo sam pokušao vidjeti koju fotku sa ovog današnjeg derneka, i ne bi za Boga miloga iza ovih antifašista vidio nekoga da nosi hrvatsku zastavu, sa šahovnicom mislim! Takav zajeb antifašisti strogo kažnjavaju!

Jednako tako, u Kumrovcu i Srbu, samo petokrake i plavo-belo-rdeće, i bez šahovnice! Oni sa šahovnicama su u pravilu u kakvom toru ograđeni kao stoka, fašistička. Jeli to poruka iz Kumrovca i Srba da je današnja Hrvatska fašistička? Trebalo bi dr. Sakomana pitati za mišljenje!


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 21:42

Fašističkim metodama protiv imaginarnog fašizma!

Tko je danas bio fašist?


registracija
12/12/10

112131, 13.04.12. 22:45

I što nam dalje Zvonko ima za reći?


registracija
1/3/11

Laudate, 13.04.12. 23:25

Hrvatska je umorna od fašista i antifašista, ali i od senzacionalističkog novinarstva.

Ustaše i partizane u muzej, a novinare na edukaciju.


registracija
27/12/06

Skipp, 13.04.12. 23:48

Laudate slažem se 100% samo si zaboravio dodati "Zvonka ljudima u bijelom".


registracija
9/8/09

vinko12, 14.04.12. 00:44

samo nazvani "antifasiti" danas su laznjaci isto kao i komunisti tijekom boljsevicke jugorevolucije. koji su se nazivali demokrati .

Sve sama boljsevika stoka, gamad koja je dobila krila u crvenoj smrdohrvatskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika