14.04.2012. / 10:10

Autor: Hina

Dio mramora pao s firentinskog zvonika

Mali dio zelenog mramora pao je u petak sa Giottovog zvonika u Firenci, povećavši zabrinutost vezanu za jedan od najpoznatijih gradskih spomenika.

Giottov zvonikGiottov zvonikMali dio zelenog mramora pao je u petak sa Giottovog zvonika u Firenci, povećavši zabrinutost vezanu za jedan od najpoznatijih gradskih spomenika.

Toranj visok 85 metara je ograđen nakon što je s njega pao dio veličine kutije cigareta, a planovi za obnovu su već napravljeni, kazali su gradski dužnosnici.

Talijanska kulturna baština našla se pod povećalom nakon niza urušavanja u Pompejima, mjestu koje je erupcija vulkana prije 2.000 godina zamrznula u vremenu.

Giotto di Bondone je jedan od najpoznatijih umjetnika i arhitekata talijanske renesanse. Počeo je raditi na tornju pored katedrale u Firenci 1334. godine, međutim umro je tri godine kasnije i nije ga uspio dovršiti.

Zvonik je dovršen 1359. i stvara skladnu cjelinu u srcu grada s katedralom i krstionicom sv Ivana.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika