14.04.2012. / 15:39

Autor: Hina

Marasović: Svaka je budala znala da HDZ gubi izbore

Dosadašnji predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović na današnjoj je izbornoj skupštini te stranačke organizacije rekao da se ne slaže s politikom vodstva stranke kojom je sklopljena koalicija s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma, ali da je o tomu do sada šutio jer nije želio naštetiti HDZ-u.

Dujomir MarasovićDujomir MarasovićDosadašnji predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović na današnjoj je izbornoj skupštini te stranačke organizacije rekao da se ne slaže s politikom vodstva stranke kojom je sklopljena koalicija s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma, ali da je o tomu do sada šutio jer nije želio naštetiti HDZ-u.

"Da sam se suprotstavio prigovorilo bi mi se da sam naštetio stranki, te sam zaključio - bolje je da to prođe. Svaka je budala znala da gubimo izbore ali da sam se suprotstavio optužili bi me da gubimo izbore zbog mene. Nisam želio preuzeti teret na svoja pleća", rekao je Marasović u uvodnom izvješću o radu splitskog HDZ-a kojemu je on bio na čelu.

Kazao je kako je smatrao da HDZ treba napraviti antikukuriku koaliciju s HSP-om i HSS-om i da je predložio to tajništvu HDZ-a. "Ali je odbačeno i gotovo da je bila pokrenuta istraga tko je taj prijedlog dostavio Vjesniku. Ja sam dao Vjesnikovoj novinarki u Splitu da se to objavi", kazao je Marasović.

"Rekao sam glavnom tajniku HDZ-a Branku Bačiću da neću potpisati koaliciju s Kerumom, a također sam mu rekao da stavljam svoj mandat (predsjednika splitskog HDZ-a) na raspolaganje i da se neću ponovno kandidirati na tu dužnost jer se ne slažem s tom politikom", rekao je Marasović dodavši kako se neće kandidirati niti za splitskog gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine.

Oštro je kritizirao aktualnu Kerumovu vlast u Splitu rekavši kako "loše i katastrofalno vlada Splitom". Zamjerio je Kerumu što se ne gradi pristupna cesta za splitsku bolnicu koja bi stajala najviše 30 milijuna kuna, a preuređuje se Zapadna obala ispred Kerumovog hotela "za privatne interese". "Split se guši u fekalijama i kanalizaciji, a radi se Zapadna obala", dodao je Marasović.

Kazao je da su u splitskom Gradskom vijeću od izabrana četiri HDZ-ova vijećnika ostala tri, jer je Boško Knezović "izdao HDZ" i prešao u Kerumov HGS.

"Dva HDZ-ova vijećnika u Gradskom vijeću Tomislav Gojo i Mirko Ramljak nisu uvijek bili u suglasju sa mnom, a treća HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač je meni izrazila lojalnost. No ona je nekad govorila ono što smo se dogovorili, a nekad mimo dogovora što joj nisam odobravao. Bilač je nedavnim izjavama da je prijeteće pismo dobila od Jadranke Kosor pretjerala i ja se od toga ograđujem", kazao je Marasović.

Također rekao su u troipolgodišnjem razdoblju, koliko je on bio predsjednik splitskog HDZ-a, sanirani dugovi te stranačke organizacije. "U zadnje dvije godine nisam popio ni crnu kavu na račun stranke", rekao je Marasović.

Današnjoj izbornoj skupštini splitskog HDZ-a, kako je službeno rečeno, nazočno je 235 od 263 pozvanih izaslanika.

Za novog predsjednika splitskog HDZ-a prijavilo se pet kandidata: Zoran Butić, Igor Lučić, Ivanka Luetić-Boban, Zdravko Omrčen i Petar Škorić. No, obraćajući se nazočnima Ivanka Luetić -Boban je rekla da odustaje od kandidature te je svoje simpatizere pozvala da glasuju za Zdravka Omrčena.

U popodnevnim satima je u tijeku tajno glasovanje na sedam glasačkih mjesta u splitskom hotelu "Radisson Blu".

Na izbornoj skupštini splitskog HDZ-a novinari nisu primijetili nikoga iz središnjice iz Zagreba.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 14.04.12. 15:48

vjeruj mi bilo je budala a ima i budala koji misle da ste pobijedili pa ovdje pišu neviđene gluposti. IQ 10 imaju.


registracija
26/2/12

okvardz, 14.04.12. 18:19

marasoviću svi vi u franjinoj nazadnoj stranci ste znali da gubite izbore,


registracija
26/2/12

okvardz, 14.04.12. 18:20

kad se rh riješi tuđmana, bih, alije, srbija slobe onda će nam pamet iz guzica doći u glavu i početi trezveno razmišljati. do tada smo svi u njihovim govnima do tjemena.


registracija
15/11/06

rimaz, 14.04.12. 19:46

Nije znala Jadranka Kosor. Prema Dujinom, ona je nešto drugo. Ona nije budala.


registracija
31/1/10

STTony, 14.04.12. 19:54

Jupiiii, konačno je izabran novi lokalni vođa krim-organizacije!


registracija
9/3/10

nostradurus, 15.04.12. 10:26

To je bio jedini način da Kerum dođe u Sabor. Netko je morao platiti kampanju HDZ-a, zar ne?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika