15.04.2012. / 09:00

Autor: Hina

Ashton: Pregovori o Iranu 23. svibnja u Bagdadu

Iran i međunarodne sile u subotu su se složili da će se novi krug pregovora održati u Bagdadu 23. svibnja, izjavila je visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, nakon prvoga susreta održanog u posljednjih godinu dana, čija je tema bila kontroverzni iranski nuklearni program.

Catherine AshtonCatherine AshtonIran i međunarodne sile u subotu su se složili da će se novi krug pregovora održati u Bagdadu 23. svibnja, izjavila je visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton, nakon prvoga susreta održanog u posljednjih godinu dana, čija je tema bila kontroverzni iranski nuklearni program.

"Sada bismo željeli nastaviti s dijalogom. Nastavit ćemo korak po korak", rekla je Ashton na konferenciji za novinare, ocijenivši prvi sastanak korisnim i konstruktivnim.

"Sastat ćemo se u Bagdadu 23. svibnja", rekla je novinarima.

Atmosfera prve sjednice subotnjih razgovora o iranskom nuklearnom programu ocijenjena je "sasvim drukčijom" nego na prethodnim sastancima.

Pregovori u Istanbulu počeli su u subotu ujutro sa željom da se ublaže strahovi oko novog rata na Bliskome istoku.

Uoči sastanka zapadni su diplomati govorili kako bi bili zadovoljni i samo zakazivanjem novoga kruga razgovora, možda idući mjesec u Bagdadu.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika