15.04.2012. / 10:16

Autor: Totalsport

Tragedija u Seriji B: Nogometaš umro od posljedica srčanog zastoja

Nažalost, nogometaš je u bolnicu stigao mrtav. Nije se niti jednom uspio vratiti svijesti i nismo ga uspjeli spasiti - rekao je dežurni liječnik u bolnici dr. De Blasi

Piermario Morosini (Foto: Wikipedia)Piermario Morosini (Foto: Wikipedia)Piermario Morosini, 25-godišnji vezni nogometaš Livorna i bivši talijanski mladi reprezentativac, preminuo je u subotu poslijepodne od posljedica srčanog zastoja koji je pretrpio u 31. minuti prvenstvenog gostovanja kod Pescare.

Počeo je odjednom mladi Talijan posrtati nedaleko vlastitog 16-erca, na lijevoj strani terena, dok se napokon nije srušio. Liječnička služba gostujuće momčadi uz pomoć domaćih kolega pokušala ga je neuspješno oživjeti na travnjaku, nakon čega je kolima hitne pomoći ekspresno prebačen u obližnju bolnicu. Pomogao je i šef kardiologije lokalne bolnice, koji je nazočio utakmici na tribinama.

Nažalost, unatoč prvotnoj i neslužbenoj informaciji o umjetno izazvanoj komi koja bi nogometašu Udinesea na posudbi u Livornu pomogla spasiti život, iz bolnice su oko 17 sati potvrdili da je Morosini preminuo od posljedica srčanog zastoja.

- Nažalost, nogometaš je u bolnicu stigao mrtav. Nije se niti jednom uspio vratiti svijesti i nismo ga uspjeli spasiti - rekao je dežurni liječnik u bolnici dr. De Blasi.

Utakmica 35. kola druge talijanske lige prekinuta je nakon Morosinijeva kolapsa. Gosti su u tom trenutku imali 2-0 vodstvo. Na poziciji stopera utakmicu za Livorno do prekida je igrao hrvatski nogometaš Dario Knežević.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika