15.04.2012. / 18:33

Autor: Hina

Ministar najavio

Još pet milijuna kuna za subvencioniranje stambenih kredita

Zbog velikog interesa građana za subvencioniranjem kredita za kupnju prvog stana ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak najavio je da će od ministra financija zatražiti još pet milijuna kuna za taj projekt kako bi se u ovoj godini prodalo oko 800 stanova.

Ivan VrdoljakIvan VrdoljakZbog velikog interesa građana za subvencioniranjem kredita za kupnju prvog stana ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak najavio je da će od ministra financija zatražiti još pet milijuna kuna za taj projekt kako bi se u ovoj godini prodalo oko 800 stanova.

"Zamolio sam ministra financija (Slavka Linića) za još pet milijuna kuna unutar naših stavaka, tako da nećemo probijati nikakve limite", kazao je Vrdoljak u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" istaknuvši da je do sada stiglo 700 zahtjeva građana za subvencioniranjem stambenih kredita te da i dalje pristižu, ali u manjem broju.

Podsjetivši da je projekt subvencioniranja kredita za kupnju prvog stana započela prošla vlada s ciljem da se u promet pusti 2000 izgrađenih stanova, kazao je da je ova vlada osigurala 10,5 milijuna kuna kako bi se ispunio cilj od 540 prodanih stanova u ovoj godini. "Sada ćemo ići s dodatnih još pet milijuna kuna, da bi mogli ispuniti zahtjeve koji su stigli", kazao je Vrdoljak istaknuvši kako će se u promet pustiti oko 800 stanova .

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je da su nakon objave natječaja očekivali kako će se vrlo brzo "ispucati tih desetak milijuna kuna, što se i dogodilo" te naveo kako je na natječaj za subvencioniranje stambenih kredita u tjedan dana došlo više od 600 zahtjeva, a do sada ih je stiglo 700.

Po podacima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) od 16. ožujka do 12. travnja zaprimljeno je 696 zahtjeva za subvencioniranjem stambenih kredita, a od obrađenih 532 odobreno su 525 zahtjeva. Zatražena je dopuna za jedan zahtjev, četiri su odbijena, a dva podnositelja zahtjeva su odustala. Najviše zahtjeva bilo je za kupnju stana u Zagrebu (299), Dugom Selu (26), Velikoj Gorici (23) i Splitu (22), a zahtjevi su podneseni u 57 gradova i mjesta.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) 16. ožujka objavila je oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita u 2012. te građani od tada mogu podnijeti zahtjev za nepovratnom subvencijom polovice mjesečnih obroka u prve četiri godine otplate kredita i tako uštedjeti do 14 tisuća eura. APN je sklopila ugovore s 11 banaka koje se obvezuju davati subvencionirane kredite. Subvencija se odnosi na nove, izgrađene stanove koji imaju akt o građenju i ishođenu uporabnu dozvolu. Subvencioniranje se odobrava za kredit čiji iznos ne prelazi 100 tisuća eura, a rok otplate nije kraći od 20 godina. Iznos kredita može biti i veći, ali se u tom slučaju njegova razlika ne subvencionira.

Vezane vijesti

Vlada olakšava legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada

Vlada olakšava legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada

Vlada je danas prihvatila prijedlog Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama kojim bi se trebao pojednostaviti i pojeftiniti postupak… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 15.04.12. 19:02

INA, INA , INA INAAAAAAAAAAAAAA !!! Smrad do neba kao i veleizdaja .


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 15.04.12. 19:23

gradevinska mafija koja ukljucjuje banke, perace novca, lokalne duznosnike je jedna od najjacih zarada koja postoji u HR. Sada ih je uhvatila kriza, trebale bi cijene stanova padati. Medutim mnostvo stanova neprodano, ali cijene ne padaju. Zelja je stisnuti vladu, kako bi pomogla mafiji da dobije dio svog profita.

S skladu s tim, vlada pomaze ljudima da se uvuku u jos jedan nepovoljan stambeni kredit, ali vlada ne pomaze proizvodne djelatnosti u HR jer proizvodna mafija i njen lobij u HR ne postoji

Vlada bi trebala naci nacina da prisili HR banke u stranom vlasnistvu ulazu HR novce u HR privredu. Bankarstvo je uvijek jako ovisilo o politici, i na banke je lako drzati u saci. Jednom kada neka tvorinica sa svojom tehnologijom umre, treba desetljece da se izgradi nova tehnologija i trziste. Jednu propalu banku, lakoje zamijeniti s drugom.


registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 16.04.12. 13:52

GRADITELJSKA MAFIJA JAČA OD DRŽAVE?!



I DALJE ĆE IZGLEDA OD SVEGA OSTATI SAMO "PRDOLJAK"

Jedanaest tisuća javnih objekata, među kojima su škole, vrtići, bolnice, poglavarstava, ministarstva morat će se obnoviti. Razlog je ušteda energije koja se sada nepotrebno gubi, najavio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak…

TO JE DRŽAVNA IMOVINA - GOTOVO U SVIM GRADOVIMA U HRVATSKOJ STOJE NAPUŠTENI MNOGI PRAZNI OBJEKTI - DOK DRŽAVA STANUJE I PLAĆA PRIVATNIKU ZAKUP PROSTORA.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak izjavio je u emisiji "Nedjeljom u 2"' da je Hrvatska do sada bila pravno neuređena zemlja pa zato ni on kao ministar nema točnu informaciju o tome koliko je nelegalno izgrađenih objekata.

Vrdoljak je u početku svog mandata pričao da treba: Legalizirati sve što je moguće, srušiti nužno. Hoće li on prijaviti nekoga zbog takvog zatečenog stanja? Ili će Vrdoljak nastaviti kao i ovi dalje u ministarstvu graditeljstva sa bezakonjem? Ili bolje rečeno primati mito i šutjeti..

Ministar Vrdoljak: Svim bespravnim graditeljima ćemo uzeti novce.


--------------------------------------------------
U Bjelovaru, 15. travanj 2012. godine

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
-----------------------------------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika