15.04.2012. / 20:37

Autor: Nacional.hr

Sutra Sanader i HDZ na istoj, optuženičkoj klupi

Cijeli spis sadrži 44 tisuće stranica, od čega samo na optužnicu otpada 575

Ivo SanaderIvo SanaderSutra u 9.30 sati na Županijskom sudu u Zagrebu počinje suđenje u slučaju Fimi medija.

Vjerojatno najveća korupcijska afera u novijoj hrvatskoj povijesti na jednom će mjestu, na optuženičkoj klupi, po prvi put okupiti jednu političku stranku, te bivše dužnosnike te stranke Ivu Sanadera, Mladena Barišića i Branku Pavošević. Uz njih, na optuženičkoj klupi naći će se i vlasnica agencije Fimi medija Nevenka Jurak.

I prije samog suđenja dio je optuženih priznao krivnju. S USKOK-om su Anita Lončar-Papeš i Bojan Dimić, postigli nagodbu i dobili nižu kaznu zatvora, a državi će morati vratiti i 3,8 milijuna kuna. Mladen Barišić, Branka Pavošević i Nevenka Jurak priznali su krivnju, ali nije bilo nikakve nagodbe.

Osim što će suđenje ući u povijest kao prvo na kojem se sudilo jednoj političkoj stranci, zasigurno će se naći u pravnim udžbenicima zbog svoje opsežnosti. Naime, cijeli spis sadrži 44 tisuće stranica, od čega samo na optužnicu otpada 575. Na suđenju je predloženo 400 svjedoka, a procjenjena izravna šteta iznosi gotovo 90 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika