16.04.2012. / 10:22

Autor: Totalsport

ATP Challenger Blumenau: Premijerni turnir za Veića

Naime, Veić je vodio 3-6, 6-4, 5-2 kada je suparnik, koji je inače 121. tenisač na svijetu, odlučio prekinuti meč i tako ubrzati svoj put u poraz

Antonio Veić (Reuters)Antonio Veić (Reuters)Hrvatski tenisač Antonio Veić osvojio je u nedjelju, u brazilskom Blumenau, svoj prvi ATP Challenger naslov u karijeri. U finalu mu je Čileanac Paul Capdeville predao meč na samom kraju.

Naime, Veić je vodio 3-6, 6-4, 5-2 kada je suparnik, koji je inače 121. tenisač na svijetu, odlučio prekinuti meč i tako ubrzati svoj put u poraz. Inače, bila je ovo Veićeva slatka "osveta" jer je protiv istog igrača nedavno igrao finale Challengera u Santiagu. Tada je Čileanac na svom terenu pobijedio u tri seta.

I ovaj nedjeljni finale je bolje otvorio Capdeville koji je, kontroliravši situaciju u prvom setu, dobio tu dionicu sa 6-3. No, u drugom se setu počelo mijenjati stanje snaga na terenu. Veić je zaigrao daleko čvršće na svom servisu (pet aseva u drugom setu), te je lakše dolazio do "svojih" gemova, a usporedno je sve jače stiskao suparnika.

U drugom je setu Veić napravio tri "breaka", a u trećem nova dva s kojima se odvojio na velikih 5-2 kada je Capdeville odlučio predati meč.

Za Veića, 150. tenisača na svijetu, ovo je bila nova potvrda dobre forme na zemljanim terenima ove godine, a samo dan kasnije očekuje i znatan pomak na ATP ljestvici.

ATP Challenger, Blumenau, finale:

Veić (4) - Capdeville (2) 3-6, 6-4, 5-2; predaja Capdeville

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika