16.04.2012. / 10:47

Autor: Totalsport

WTA Kopenhagen: Kerber uzela naslov protiv Wozniacki

Kerber je dobila prvi set sa 6-4 i sa breakom je povela 1-0 u drugom, kada je Wozniacki zatražila pomoć liječnika

Angelique Kerber (Wikipedia)Angelique Kerber (Wikipedia)Njemačka tenisačica Angelique Kerber osvojila je WTA turnir u Kopenhagenu pobjedom 6-4, 6-4 protiv domaće predstavnice, prve nositeljice turnira Caroline Wozniacki.

Bio je to ogled prve dvije nositeljice turnira, no mnogo je toga u meču usmjerila ozljeda Dankinje. Vrlo brzo nakon početka finala Wozniacki, šesta tenisačica na svijetu, je pokazivala znakove bolova u gležnju, a činilo se da početkom drugog seta nema povratka za nju.

Kerber je dobila prvi set sa 6-4 i sa breakom je povela 1-0 u drugom, kada je Wozniacki zatražila pomoć liječnika. No, odgovorila je domaća tenisačica s četiri osvojena gema u nizu i povela je tako 4-1. Međutim, to je bilo sve što je uspjela napraviti u ovom finalu. Kerber je kontrirala sa pet gemova i na kraju je proslavila drugi osvojeni WTA turnir u karijeri.

Wozniacki je imala više break-prilika u meču (14-9), ali je Kerber dva puta više oduzimala servis suparnice (6-4). Bio je to treći međusobni meč ove dvije tenisačice i premijerna pobjeda Kerber. Prije toga nije njemačka igračica uspjela osvojiti niti set protiv Dankinje.

WTA Kopenhagen, finale:

Kerber (2) - Wozniacki (1) 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika