16.04.2012. / 12:11

Autor: Nacional.hr

Nacionalov zlatni četverac u borbi za trofeje

"Ovi igrači se bave samo futsalom od 14-te godine te su mukotrpnim radom sa tri treninga tjedno uspijeli napredovati u tehničkim i taktičkim elementima igre", rekao je Kujtim Morina

Goran Ugarković, Sven Horvath, Mislav Banek i Mislav HalilovićGoran Ugarković, Sven Horvath, Mislav Banek i Mislav HalilovićMalonogometni klub Nacional je u ovu sezonu ušao s pomlađenim izdanjem, uz iskusne Koraba i Kujtima Morinu, Bojana Kubovića, Donalda Suvajca, Gorana Škorića i Roberta Funčića, priključili su im se donedavno juniori, Goran Ugarković, Sven Horvath, Mislav Banek te Mislav Halilović.

Momci su malonogometno znanje stjecali u Nacionalovoj akademiji 'Gimka Nacional' koja je najbolja i najstarija futsal akademija u Hrvatskoj, a vrijedi istaknuti kako se ova mlada četvorka prije dvije sezone okitila titulom najbolje hrvatke juniorske momčadi. Svaki igrač ima stipendijski ugovor s Nacionalom i ne može napustiti redove svoga matičnog kluba još najmanje četiri godine. Zlatnu četvorku je prije dvije sezone treninzima prve momčadi priključio tadašnji trener, portugalski stručnjak Tiago Polido. Danas su oni uzdanice trenera i velikog igrača Roberta Grdovića.

„Futsal sam počeo trenirati na poziv braće Morina i moram priznati nisam pogriješio. Isprva sam bio pomalo skeptičan, no kako je vrijeme prolazilo sve sam više postajao privrženiji treniranju,napredovanju i samome futsalu. Nacional je posljednjih godina igranjem u Ligi prvaka, osvajanjem Kupa Hrvatske i prvenstva postao sinonim za pobjedu diljem Hrvatske te su protivnici, ali i gledatelji na svakome gostovanju maksimalno 'nabrijani' na nas što našoj momčadi daje jos veći motiv za pobjedom. Posebno mi je drago što je ove sezone za trenera postavljen Robert Grdović jedan od najboljih, ako ne i najbolji pivot u Hrvatskoj svih vremena", izjavio je Goran Ugarković.

„Vezan sam za Nacional jer se u klubu na nas mlade posebno pazi i imamo odlične uvjete za rad. Počeo sam trenrati na nagovor prijatelja i pogodio u punom smislu. Puno mi znači što sam priključen prvoj momčadi Nacionala gdje se imam priliku dokazivati s odličnim igračima", rekao je Mislav Banek.

„Futsal sam počeo trenirati na nagovor svog suigrača Koraba Morine koji me pozvao u akademiju. Drago mi je da sam dobio priliku igrati za seniorski sastav jer sam od svojih početaka u Nacionalu i za ovaj klub me vežu najljepše uspomene poput osvajanja juniorskog prvenstva Hrvatske, a očekujem borbu za trofeje i sa seniorskom momčadi", kazao je Sven Horvath.

„Nacional je moja prva ljubav , u klubu sam sam naučio sve o futsalu i imao sam priliku učiti od velikih igrača i trenera. Moj razvojni put ide dalje, tu sam sretan i očekujem kako ću u Nacionalu napraviti ozbiljnu karijeru", izjavio je Mislav Halilović.

„Primjer mlade četvorke Nacionala daje nam primjer kako sustavnim radom u omladinskim pogonima možemo stvoriti igrače za vlastiti klub te da klubovi nisu primorani angažirati igrače velikog nogometa koji su odbačeni u seniorskim momčadima ili nastupaju po trećim i županijskim ligama. Ovi igrači se bave samo futsalom od 14-te godine te su mukotrpnim radom sa tri treninga tjedno uspijeli napredovati u tehničkim i taktičkim elementima igre. Nihov prijelaz u seniorsku momčad nije bio tako težak jer su od svog prvog treninga do danas bili pripremljeni za način igre koju prakticira seniorska momčad, što nije primjer za novopridošle velikonogometaše. Ova momčad je svoj dugogodišnji rad okrunila osvajanjem juniorskog prvenstva Hrvatske 2010. godine. U samom početku nije bilo sve bajno, dečki su gubili utakmice, kao primjer možemo navesti turnir u Makedoniji 2008. godine, gdje smo od reprezentacije Makedonije izgubili glatko 5:0, da bi 2010. godine rezultat istih momčadi bio 6:1 za Nacional. Ovdje se mora spomenuti i Daria Šestića koji je jedan od prvih članova malonogometne akademije Gimka Nacional i prošao je sve uzraste, a danas je stožerni igrač seniorske momčadi Nacionala te standardni reprezentativac Hrvatske", rekao je o zlatnoj četvorki Kujtim Morina, kapetan Nacionala i osnivač akademije 'Gimka Nacional'.

Vezane vijesti

Rusija u polufinalu bolja od Hrvatske

Rusija u polufinalu bolja od Hrvatske

Reprezentacija Rusije pobijedila je Hrvatsku s 4-2 u prvoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u futsalu, odigranoj u zagrebačkoj Areni. Vrlo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika