17.04.2012. / 09:10

Autor: Hina

Američki tinejdžer optužen za ubojstvo 9 imigranata

Optuženik se u prošli utorak vozio po autocesti 83 u Teksasu kada je izgubio kontrolu nad vozilom, a u prevrtanju je živote izgubilo devet od 17 ilegalnih radnika, uglavnom Meksikanaca

IlustracijaIlustracijaPetnaestogodišnji američki tinejdžer optužen je u ponedjeljak na maloljetničkom sudu za ubojstvo devet ilegalnih meksičkih imigranata, nakon što je 10. travnja izgubio kontrolu nad kombijem pretrpanim ilegalnim useljenicima, priopćila je policija.

Petnaestogodišnjak, čije ime nije objavljeno zbog godina, također se tereti za šverc ljudima, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i izbjegavanje uhićenja, pojasnio je Saul Valle, policijski dužnosnik u Palmviewu u Teksasu.

Prema njegovim riječima, dječak je ispričao da je morao voziti kombi s ilegalnim imigrantima jer su mu kriminalci prijetili da će mu pobiti obitelj.

Optuženik se u prošli utorak vozio po autocesti 83 u Teksasu kada je izgubio kontrolu nad vozilom, a u prevrtanju je živote izgubilo devet od 17 ilegalnih radnika, uglavnom Meksikanaca. Nakon nesreće je pobjegao, ali ga je policija pronašla u četvrtak.

Okružni tužitelj Rene Guerra je izjavio da maloljetniku želi suditi kao odraslom i "poslati poruku". Također je kazao da "nije trebao pobjeći" s mjesta nesreće.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika