17.04.2012. / 09:15

Autor: Hina

Spremnost na rješavanje nuklearnih pitanja

"Ako Zapad želi poduzeti mjere za izgradnju povjerenja, trebao bi početi na području sankcija jer bi takvo djelovanje moglo ubrzati postupak postizanja rješenja pregovorima", navodi ISNA Salehove riječi

ArhivaArhivaIran je spreman riješiti sva nuklearna pitanja u idućem krugu pregovora sa svjetskim silama ako Zapad počne ublažavati sankcije, rekao je u ponedjeljak iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi.

U razgovoru za iransku studentsku novinsku agenciju ISNA, Salehi je dao do znanja da bi Iran mogao ponuditi ustupke glede obogaćivanja urana do viših razina, što je najveći problem za Zapad koji smatra da Iran tajno razvija nuklearno oružje što Teheran ustrajno negira.

Obje strane su rekle kako su zadovoljne napretkom ostvarenim na subotnjim razgovorima u Istanbulu koji nisu ulazili u pojedinosti nego su se, za razliku od ranijih krugova pregovora, zadržali na iranskom nuklearnom programu.

"Ako Zapad želi poduzeti mjere za izgradnju povjerenja, trebao bi početi na području sankcija jer bi takvo djelovanje moglo ubrzati postupak postizanja rješenja pregovorima", navodi ISNA Salehove riječi.

"Pokaže li se dobra volja, možemo taj postupak proći vrlo lako, a mi smo spremni vrlo brzo i jednostavno riješiti sva pitanja, čak i na bagdadskom sastanku", rekao je Saleh, govoreći o drugom krugu pregovora sa svjetskim silama koji bi se 23. svibnja trebao održati u glavnom iračkom gradu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika