17.04.2012. / 12:29

Autor: Nacional.hr

Čačićev Coning u stečaju s dugom od 177 milijuna kuna

„Čekam svaki čas da se okonča stečajni postupak za Ingprojekt jer nema smisla uopće voditi ga", izjavio je Želimir Uršulin

Radimir Čačić (Pixsell)Radimir Čačić (Pixsell)U stečajnom postupku nad tvrtkom Ingprojekt, kako se od 1995. godine zove bivši Coning holding u kojem je direktor bio sadašnji prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, priznata su potraživanja vjerovnicima samo u iznosu od oko 177 milijuna kuna, piše Večernji list.

Vjerovnici su prijavili čak 452 milijuna kuna potraživanja, no stečajni upravitelj Želimir Uršulin je istaknuo kako je ostalo otišlo u zastaru. Najveći dio tih potraživanja odnosio se na propali posao Coninga od oko 282 milijuna kuna u Izraelu.

Kako je istaknuo stečajni upravitelj zadnja skupština vjerovnika u stečajnom postupku koji je otvoren 2005. godine, održana je prije desetak dana. Stečajna sutkinja trebala bi u razdoblju od 30 dana napisati rješenje o okončanju postupka.

Podsjetimo kako je Čačić 1991. godine, kad je bio direktor još neprivatiziranog Coninga, ugovorio u Izraelu izgradnju oko 1 300 stanova koja je najviše pridonijela tjeranju tvrtke u stečaj. Stanove je trebalo graditi građevinsko poduzeće Zagorje koje je poslalo radnike i logistiku, ali nije uspjelo naplatiti svoje radove pa je tužilo Coning. Potraživanja je prijavila i država, oko 50 milijuna kuna za neplaćene doprinose i poreze te Coning inženjering oko sedam milijuna kuna.

"Čekam svaki čas da se okonča stečajni postupak za Ingprojekt jer nema smisla uopće voditi ga", izjavio je Želimir Uršulin. Ingprojekt nema gotovo nikakve imovine i vjerovnici se nisu mogli isplatiti, a prodajom dionica uspjelo se doći samo do 80-ak tisuća kuna. Istaknimo kako je Coning holding prenio svu materijalnu imovinu u obliku zemljišta, zgrada i opreme na svoje četiri tvrtke kćeri, tako da su tvrtki samo ostala potraživanja, ulaganja u dionice novoosnovanih društava te 221 milijuna kuna obveza. Od toga je država potraživala 63,9 milijuna kuna.

Coning holding od 1994. godine do obavljanja revizije 2002. godine nije imao ni jednog zaposlenog, a račun tvrtke blokiran je od 1. kolovoza 1995. godine. Ingprojekt odnosno Coning holding prvi put je bio pred stečajem još 1997. godine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
3/8/10

Vjetar, 17.04.12. 13:53

Bravo !!!!!!!!!!
Radomir Čačić;
Bruno Orešar:
itd., itd., itd..


registracija
30/11/10

jato, 17.04.12. 16:24

Evo još jednog primjera, i sad će Gazimir nama izvlačiti guzice iz dreka?
Pa on se borio za vlast da popravi rejting svojih firmi, a za Rvatine ga boli ona stvar.

Samo par riječi o "skakavcima" iz hns-a; pogledajte samo općine gdje ta gazimir stranka vclada, isti ljudi se vrte oko svih poslova, primjer vam je u Vž.županiji, kolaps.
Pogledajte i dojučerašnjeg predsjednika NK Varaždina-Solomuna koji je bio cca mjesec dana tek da zatvori klub -član je hns-a i pod direktivom građevine.
Ha ha ha , primjer jednog općinskog hns-ovca, ima firmu, svojevremeno dugovao na sve strane, kad je Račanova koalicija stigla na vlast ubrzo je sve dugove vratio, u općini su jedno te isti obavljali sve radove itd. itd.

Lopine i lijevi i desni i crveni i plavi, Rvatske ovce tko vas šljivi vi ste idealni za šišanjeeeeee,.....beeeeeeeeee beeeeeeeee


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.04.12. 18:07

"Istaknimo kako je Coning holding prenio svu materijalnu imovinu u obliku zemljišta, zgrada i opreme na svoje četiri tvrtke kćeri, tako da su tvrtki samo ostala potraživanja"...

Otprilike su o ovome danas govorili i laburisti.
Recept je jednostavan i za Hrvatsku,već kad imamo Iskusnog Čačića.
Potrebno je samo osnovati nekoliko tvrtki kćeri, recimo:
Hrvatska nekretnine,
Hrvatska pokretnine,
Hrvatska devizne pričuve,
Hrvatska more
itd.
Onu staru,majku,proglasiš prezaduženom, insolventnom i ostaviš za stečaj.
Pa neka se vjerovnici gnjave s time.


registracija
24/3/10

bagsy, 17.04.12. 18:57

Ok,coning je u stečaju,a šta je s drugim čačićevim firmama koje su registrirane na žene,odvjetničke urede,po austriji i slično,čačić je cijelo vrijeme kaljmetinog mandata uredno gradio rvacke autobane kroz više firmi,dajte se malo raspitajte


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika