17.04.2012. / 13:11

Autor: Hina

Lavrov: "Vanjske snage" žele potkopati napore u Siriji

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je u utorak na što skorije slanje misije međunarodnih promatrača u Siriju i optužio je "vanjske snage" da žele potkopati napore posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana za okončanje krvoprolića u toj zemlji, javljaju ruski mediji.

Sergej LavrovSergej LavrovRuski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pozvao je u utorak na što skorije slanje misije međunarodnih promatrača u Siriju i optužio je "vanjske snage" da žele potkopati napore posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Annana za okončanje krvoprolića u toj zemlji, javljaju ruski mediji.

"Ima zemalja, vanjskih snaga koje nisu zainteresirane za uspjeh sadašnjih napora Vijeća sigurnosti UN-a i koje pokušavaju zamijeniti Vijeće neslužbenim formatima tipa 'Skupine prijatelja Sirije' i na sve načine ohrabruju oporbu da ne surađuje s vladom, među ostalim u osiguravanju primirja", rekao je Lavrov istaknuvši da je to kontraproduktivno.

Po njegovim riječima, "oni to rade dostavom oružja sirijskoj oporbi i poticanjem aktivnosti pobunjenika koji nastavljaju svakodnevno napadati vladine i civilne ciljeve".

Lavrov je rekao da su naoružani protivnici vlade sirijskog predsjednika Bašara al Asada većim dijelom krivi za nasilje koje je zasjenilo primirje. Primirje je počelo prošlog tjedna u sklopu Annanovog mirovnog plana u šest točaka.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 17.04.12. 17:13

"Ima zemalja, vanjskih snaga koje nisu zainteresirane za uspjeh sadašnjih napora Vijeća sigurnosti UN-a..."

I svi dobro znamo koje su to snage: USA, Francuska, Velika Britanija, Nemacka koje predvode copore tzv novoarapskih demokrata i prvoboraca sa prve linije fronta u Libiji. Trebalo je da ih javno imenuje. Ali ozbiljni politicari njegovog ranga kontrolisu svoje izjave. Pogotove ne prave lapsuse kao onaj kojeg je izjavila americka ambasadorka u UN, da ce Rusiji i Kini uvesti sankcije...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika