17.04.2012. / 13:23

Autor: Hina

Pupovac: Pomoći ćemo Kosovu na EU putu

Parlament i nadležni odbori spremni su s kolegama s Kosova razmijeniti znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom, naglasio je predsjednik Odbora Pupovac

ArhivaArhivaBilateralni odnosi Kosova i Hrvatske su vrlo dobri i odvijaju se kontinuirano, istaknuto je u utorak tijekom razgovora predsjednika saborskog odbora za vanjsku politiku Milorada Pupovca i potpredsjednice kosovske vlade Edite Tahiri, priopćeno je iz Sabora.

U razgovoru o političkoj situaciji na Kosovu Edita Tahiri kazala je da je zemlja u procesu demokratizacije i prihvaćanja europskih standarda. Jedan od važnijih prioriteta je i reforma pravosudnog sustava, istaknula je potpredsjednica Tahiri.

Kosovska dužnosnica izrazila je zadovoljstvo zaključenjem hrvatskih pregovora s Europskom unijom te uputila čestitke vladi, parlamentu i građanima Hrvatske.

Parlament i nadležni odbori spremni su s kolegama s Kosova razmijeniti znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa s Europskom unijom, naglasio je predsjednik Odbora Pupovac.

Razgovaralo se i o stanju u regiji, a potpredsjednica Tahiri istaknula je kako Hrvatsku vidi kao predvodnicu i model za zemlje regije na njihovom "europskom putu".

Pupovac je kazao da su sigurnost i stabilnost regije važni za Hrvatsku kao i "europska perspektiva" susjednih zemalja. Sugovornici su suglasni da suradnja dviju zemalja u regionalnim inicijativama može pridonijeti ukupnoj stabilnosti tog područja.

Suradnja Kosova i Hrvatske na području gospodarstva, infrastrukture i kulture može se dodatno unaprijediti, slažu se sugovornici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika