17.04.2012. / 14:57

Autor: Totalsport

ATP Monte Carlo: Dodig potonuo nakon dobivenog seta

Spomenimo još da je treće kolo izborio i treći nositelj Škot Andy Murray koji je s glatkih 6-0, 6-3 bio bolji od Srbina Viktora Troickog

Ivan Dodig (Pixsell)Ivan Dodig (Pixsell)Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u 2. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovog tjedna igra u Monte Carlu. Bolji je od našeg tenisača sa 3-6, 6-3, 6-1 bio Španjolac Fernando Verdasco.

Nakon što je umirovio Ivana Ljubičića u nedjelju, Ivan Dodig imao je veliku priliku srušiti 19. tenisača današnjice, ali se nakon tri propuštene break-lopte u drugome setu, nakon što je osvojio prvi, u potpunosti raspao.

Breakova, a ni break-lopti nije bilo u prvome setu sve do osmoga gema kada je naš tenisač izborio prvi i odmah ju realizirao. Nekoliko minuta kasnije je Dodig svojim servisom zaključio set rezultatom 6-3.

Sve je izgledalo dobro i u drugome kada je držao svoj servis do 2-2, a u petome gemu na Verdascov servis imao 0-40. No, s tri uzastopna promašaja Španjolac dolazi do izjednačenja, a nekoliko trenutaka kasnije i do gema. Taj je gem bio početak kraja za našeg tenisača.

Uzeo je Verdasco odmah nakon toga servis, te spašenom break-loptom zadržao svoj za 5-2. Imao je priliku španjolski tenisač zaključiti set još jednim breakom, ali je naš tenisač ipak na kraju uspio sačuvati svoj početni udarac. No, Španjolac serijom dobrih poena u 9. gemu dolazi do drugog seta i poravnanja na 1-1.

U prva tri servis gema odlučujućeg seta vidjeli smo isto toliko breakova, što znači da je rezultat glasio 2-1 za Verdasca uz servis. Naš tenisač do kraja meča više nije uzeo ni gema iako je za to imao priliku u svakom servis-gemu. No, Španjolac se, u prvom međusobnom dvoboju, pokazao kao pretvrd orah u trećem setu, te se sasvm zasluženo plasirao u treće kolo gdje čeka pobjednika susreta između Nijemca Philippa Kohlschreibera i četvrtog nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

Spomenimo još da je treće kolo izborio i treći nositelj Škot Andy Murray koji je s glatkih 6-0, 6-3 bio bolji od Srbina Viktora Troickog.

Posljednji preostali hrvatski tenisač u glavnome turniru Marin Čilić na teren izlazi kasnije, a protivnik će mu biti Talijan Simone Bolelli.

ATP Monte Carlo, 1. kolo, rezultati:

Seppi - Hanescu 6-1, 6-1

Fognini - Llodra 7-5, 6-3

Bellucci - Anderson 6-4, 6-4

Gil - Južnij 6-1, 6-3

Starace - Berlocq 4-2 predaja

Kukuškin - Mayer (14) 3-6, 6-1, 6-3

Volandri - Giannessi 7-5, 6-3

2. kolo:

Murray (3) - Troicki 6-0, 6-3

Verdasco (13) - Dodig 3-6, 6-3, 6-1

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika