17.04.2012. / 17:37

Autor: Hina

Zbog "Uzora" ispitan Bruno Orešar

Na Općinskome državnom odvjetništvu u Splitu danas je ispitan Bruno Orešar (45), osumnjičen za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti. vezano uz tvrtku Uzor.

Bruno OrešarBruno OrešarNa Općinskome državnom odvjetništvu u Splitu danas je ispitan Bruno Orešar (45), osumnjičen za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti. vezano uz tvrtku Uzor.

Orešarov odvjetnik Željko Gulišija potvrdio je kako je odvjetništvo ispitivalo Orešara oko jedan sat isključivo zbog slučaja vezanog uz "Uzor". Dodao je da je Orešar iznio svoju obranu i odbacio optužbe po kojima je oštetio tu tvrtku.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava prošle je godine u svibnju Orešara kazneno prijavila da je kao većinski vlasnik "Uzora" od 2006. do 2011. godine svojoj drugoj tvrtki "Jadrankamenu" , isplatio pozajmicu od 7,9 milijuna kuna bez osiguranja povrata novca.

To je učinio u suradnji s dvojicom članova nadzornog odbora Jadrankamena i bivšim direktorom "Uzora" i "Tekstil Uzora" te prokuristom.

Dug je pokriven fiktivnim ugovorima o njegovu preuzimanju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 17.04.12. 23:07

kriminalca treba na dugogodišnju kaznu. Nema više krivoustog i njegovih da ga brane.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika