18.04.2012. / 10:40

Autor: Totalsport

NHL: Pobjede Floride, Phoenixa i Nashvillea

Na korak do konferencijskog polufinala stigli su Nashville Predatorsi, koji su u gostima svladali Detroit Red Wingse s 3-1, čime su poveli s 3-1 u seriji

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU prvom krugu doigravanja NHL lige u utorak su odigrane tri utakmice. Gostujući sastavi su bili vrlo uspješni i slavili su u sva tri ogleda.

Najveći pothvat napravili su Florida Panthersi, treći nositelji Istoka, koji su u gostima svladali New Jersey s 4-3, iako su Devilsi već nakon 6 minuta i 16 sekundi igre vodili s 3-0. Poveo je domaćin već nakon 33 sekunde igre preko Zacha Parisea, u četvrtoj minuti je Stephen Gionta povećao na 2-0, a još uvjerljiviju prednost je domaćinu s igračem više osigurao Patrik Eliaš.

No, New Jersey je nakon toga stao. Sean Bergenheim i Jason Garrison su golovima s igračem više već do kraja prvog perioda vratili Pantherse u igru. U drugoj trećini je Mike Weaver izjednačio na 3-3, a Brian Campbell je u 27. minuti utakmice zabio za vodstvo gostiju 4-3. Pokazalo se da je to bio i pobjedonosni gol za Floridu, jer do kraja više nije bilo pogodaka.

Florida je tri puta na utakmici imala igrača više na ledu i sve tri situacije je materijalizirala pogotkom. Učinili su to protiv momčadi koja se najbolje brani s igračem manje.

Panthersi su poveli 2-1 u seriji, a četvrta se igra u četvrtak, opet u New Jerseyju.

Na korak do konferencijskog polufinala stigli su Nashville Predatorsi, koji su u gostima svladali Detroit Red Wingse s 3-1, čime su poveli s 3-1 u seriji. Za razliku od prethodno spomenute utakmice, u kojoj je svih sedam golova palo u prvoj polovici dvoboja, u ovom susretu su sva četiri gola postignuta u posljednjoj trećini. Novak Gabriel Bourque doveo je goste u prednost početkom zadnjeg perioda, izjednačio je za Red Wingse Jiri Hudler s igračem više, ali je Kevin Klein poentirao za novo vodstvo Nashvillea, a pobjedu gostiju potvrdio je David Legwand pogotkom u zadnjoj minuti dvoboja s brojčanom prednošću.

Peta utakmica je u petak u Nashvilleu.

Danski ljevokrilni napadač Mikkel Boedker zabio je nakon 13 minuta i 15 sekundi igre u produžetku za pobjedu Phoenixa kod Chicaga 3-2. Coyotesi su poveli s 2-1 u seriji.

Chicago je vodio s 1-0 i 2-1, ali do pobjede nije stigao. Najveći dio utakmice Blackhawksi su igrali bez svog ponajboljeg igrača Mariana Hosse. Slovački 33-godišnji napadač bio je iznesen na nosilima u prvoj trećini, nakon što je primio udarac od Raffija Torresa. Nakratko je bio i hospitaliziran. Očekuje se njegov pun oporavak, ali se ne zna kada će se vratiti u momčad.

Inače, strijelci za Chicago bili su Andrew Brunette i Michael Frolik, dok su za Phoenix u osnovnom dijelu utakmice zabili Rostislav Klesla i Ray Whitney.

NHL doigravanje, utorak:

Istočna konferencija:

New Jersey (6) - Florida (3) 3-4

Florida vodi 2-1 u seriji

Zapadna konferencija:

Chicago (6) - Phoenix (3) 2-3 u produžecima

Phoenix vodi 2-1 u seriji

Detroit (5) - Nashville (4) 1-3

Nahville vodi 3-1 u seriji

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika