18.04.2012. / 10:43

Autor: Nacional.hr

Promjenom zakona do 'degažiranja' HDZ-ovaca

„Eksperti Europske komisije su u MUP-u, što je dogovoreno sa šefom delegacije EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom. Dobit će sva objašnjenja koja su im potrebna u vezi sa Zakonom o policiji", rekao je Ostojić

Ranko Ostojić (Pixsell)Ranko Ostojić (Pixsell)Stručnjaci Europske komisije već se treći dan nalaze u Ministarstvu unutarnjih poslova, zajedno se s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem dogovaraju oko izmjena Zakona o policiji, piše Večernji list.

Doznaje se kako se djelatnici Europske komisije protive bilo kakvim promjenama, jer su sudjelovali u izradi aktualnog zakona. Ministar Ostojić želi novi zakon, koji bi mu omogućio postavljanje vlastitih kadrova.

MUP-ovin stručnjaci sa službenicima EK prolaze svaki članak Zakona pokušavajući objasniti svaku izmjenu. Nije jasna potreba za Unutarnjom kontrolom i prijedlog uvođenja nadzora nad tajnim prikupljanjem podataka. „Eksperti Europske komisije su u MUP-u, što je dogovoreno sa šefom delegacije EU u Hrvatskoj Paulom Vandorenom. Dobit će sva objašnjenja koja su im potrebna u vezi sa Zakonom o policiji", rekao je Ostojić.

Podsjetimo kako policiju još vodi v. d. ravnatelja koji je uz ostali vodeći kadar, naslijeđen od prijašnje vlasti. Ostojić je mogao imenovati samo nekolicinu svojih najbližih suradnika. Cijelu situaciju otežava Sindikat policije Hrvatske, na čelu s predsjednikom Dubravkom Jagićem koji je 12. travnja pozvao policajce da počnu podnositi zahtjeve za donošenje rješenja o rasporedu i rješenja o plaći.

„Optužbe da nastojimo cementirati Karamarkov kadar šuplje su priče. Neka se postave sposobni kadrovi, a ne podobni", izjavio je Jagić i dodao kako je Zakon o policiji važeći te kako ga se treba držati. Iz MUP-a je Sindikatu odgovoreno već 13. travnja s objašnjenjem kako su se na kraju mandata Tomislava Karamarka zvanja doslovno dijelila šakom i kapom te kako se rješenja neće izdavati jer će se mijenjati zakon.

Vezane vijesti

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Isprika Bruxellesa Ostojiću

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika