18.04.2012. / 11:22

Autor: Totalsport

Reading osigurao promociju u Premiership

Mogao je Reading i prošle sezone do promocije, ali je izgubio finale doigravanja od Swanseaja s 4-2

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDomaćom pobjedom 1-0 protiv Nottingham Foresta, uz remi West Hama kod Bristol Cityja 1-1 u 44. kolu Championship lige, nogometaši Readinga osigurali su povratak u najjači razred engleskog nogometa.

Reading je jedan od najstarijih engleskih klubova, ali nikada nije igrao u prvoj ligi sve do sezone 2006/07. U Premiershipu se zadržao dvije sezone, a ovo mu je četvrta uzastopna sezona u drugom razredu.

No, od sljedeće sezone će navijači Readinga opet uživati u prvoligaškom nogometu. Dva kola prije kraja u Championship ligi, Reading ima nedostižnih osam bodova prednosti pred trećeplasiranim West Hamom. Prva dva mjesta izravno vode u Premierligu. Blizu promociji je i drugoplasirani Southampton, koji zaostaje za Readingom tri boda, a od West Hama ima pet bodova više, te su mu potrebna još dva boda za plasman u prvu ligu.

Nakon domaćeg poraza od Hulla 1-0 u 27. ligaškom kolu, Reading je držao tek osmu poziciju na ljestvici. No, u sljedećih 17 utakmica je momčad menadžera Briana McDermotta ostvarila 15 pobjeda, uz po jedan remi i poraz, te je s briljantnom formom u završnoj trećini sezone osigurala veliko slavlje.

Mogao je Reading i prošle sezone do promocije, ali je izgubio finale doigravanja od Swanseaja s 4-2.

Zanimljivo da je Brian McDermott vođenje Readinga preuzeo 2009. godine od Brendana Rodgersa, aktualnog menadžera Swanseaja.

Inače, pobjedu vrijednu plasmana u Premiership u utorak je Readingu na njegovom Madejski stadionu osigurao Mikele Leigertwood pogotkom glavom u 81. minuti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika