18.04.2012. / 11:34

Autor: Nacional.hr

Mještani Novalje:

Za referendum o Zrću

Novaljska oporba organizirala je tribinu gdje je iznesen prijedlog o potrebi organiziranja referenduma o tome kakav turizam Novalja želi

ArhivaArhiva"Zrće je svjetski fenomen, medijski vrlo eksploatiran. Dok u medijima sve pršti od zadovoljstva, mi nismo zadovoljni. Sve nas više pritiska osjećaj gubitka turističkog integriteta; neki su preko Zrća shvatili da imaju priliku realizirati svoje interese koji nisu u skladu s novaljskim interesima (....) Zrće je brend ali Zrće je počelo smetati Novaljcima; otvorimo konačno Pandorinu kutiju novaljskog turizma (...)Novalja nema udruge iznajmljivača apartmana, pretjerana apartmanizacija izvor je nelegalnog iznajmljivanja kapaciteta i rušenja cijene smještaja (...) moramo se suočiti s problemom koji nam ne da živjeti ni disati; izraubali smo prostorne resurse, gosti nam se nemaju gdje kupati; struktura gradskog proračuna ne odražava pravo stanje turističkoga prometa (...) buka sa Zrća ne može se tolerirati (...) naša je budućnost talac jednog koncepta (...) Novaljci moraju uzeti stvari u svoje ruke i sami odlučivati o svojoj budućnosti."

To su samo neki od naglasaka spomenuti na javnoj tribini što su je pod motom „Novalja i Zrće - dva svijeta, jedna budućnost" organizirali gradska organizacija SDP-a i Nezavisna lista Budimira Peranića, oporba u Gradskom vijeću grada Novallji, koja je pozvala građane da se o ovoj problematici izjasne na - referendumu o tome kakav turizam Novalja želi.

Na tribini su nazočili i Josip Leko, potpredsjednik Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik Šime Lučin te Davor Njirić, glavni savjetnik ministra turizma Veljka Ostojića.

"Nakon dugo vremena ovo je prvi put u Novalji da se jedan ozbiljan gradski problem stavlja na javnu raspravu ove vrsti. Organiztori su na tribinu pozvali i gradonačelnika Novalje Ivana Dabu i Turističku zajednicu Grada Novalje, no na poziv se nisu odazvali", kažu organizatori tribine.

Predsjednik Kluba vijeća SDP-a Boris Šuljić rekao je da je povod za organizaciju skupa bilo nedavno odbijanje UPU-a Zrća, koji je trebao osnažiti postojeći koncept te destinacije, nakon što se stavu oporbenih vijećnika priklonio i dio vijećnika vladajućeg HDZ-a. Cilj je skupa da se, kažu, zatraži mišljenje najširih krugova zainteresiranih čimbenika o 'problemu koji tišti Grad Novalju, da se dobije što šira platforma mišljenja i da se problemi rješavaju konsenzusom.'

"U svakom slučaju, podržavam vas u vašem pravu da budete informirani i da odlučujete o onome što vas zanima", rekao je Josip Leko.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika