18.04.2012. / 11:46

Autor: Hina

Ostojić:

Policija radi uviđaj o nasilju nad učenicima srpske nacionalnosti

Vuković je tijekom aktualnog sata u Hrvatskom saboru naveo primjer kako su u Gračacu, nakon utakmice, u tamošnjoj srednjoj školi učenici prozivani na nacionalnoj osnovi. Isto tako, dodao je, učenici Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu su na pravoslavni Veliki petak također prozivani po nacionalnoj osnovi i gađani jajima, a jučer je jedan učenik nakon incidenta u autobusu završio na hitnoj

Ranko OstojićRanko OstojićNa pitanje zastupnika SDSS-a Jove Vukovića što policija poduzima vezano uz učestalo nasilje nad učenicima srpske nacionalnosti, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odgovorio je da policija radi uviđaje i traži počinitelje.

Vuković je tijekom aktualnog sata u Hrvatskom saboru naveo primjer kako su u Gračacu, nakon utakmice, u tamošnjoj srednjoj školi učenici prozivani na nacionalnoj osnovi. Isto tako, dodao je, učenici Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu su na pravoslavni Veliki petak također prozivani po nacionalnoj osnovi i gađani jajima, a jučer je jedan učenik nakon incidenta u autobusu završio na hitnoj.

Policija je, kaže, obećala pratnju, ali je još nema, a još nema ni uhićenja počinitelja iako su uviđaji u tijeku te upitao što će policija poduzeti po tom pitanju.

Ministar Ranko Ostojić rekao je da policija radi uviđaje i traži počinitelje.

"Riječ je o ozbiljnom radu Druge policijske postaje u Zagrebu vezano uz događaje za učenike Srpske pravoslavne gimnazije u ožujku i travnju i mogu vam jamčiti da policija tako postupa i sa slučajem koji se desio jučer u autobusu", kazao je Ostojić.

Ministar Ostojić naglasio je da svim takvim incidentima policija posvećuje posebnu pažnju, kao i vršnjačkom nasilju te je najavio i sastanak 20. travnja s ravnateljem škole.

"Zajedničkim naporima napravit ćemo sve da spriječimo takve situacije. To je fokus i prioritet za hrvatsku policiju", naglasio je.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika