18.04.2012. / 13:26

Autor: Nacional.hr

Vlada odlazi iz Banskih dvora?

Ministar je optimistično najavio kako bi brane i oteretni kanal trebali biti gotovi u studenom 2015. godine, a Vlada bi u nove prostore trebala useliti 2017. godine

Radimir Čačić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Radimir Čačić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić iznenadio je mnoge na konferenciji o tržištu nekretnina kada je prezentirao projekt Zagreb na Savi koji predviđa i preseljenje Vlade s Markova trga na Savu.

Kako prenosi tportal, projekt koji se povremeno spominje proteklih desetak godina, naći će se na sjednici Vlade već sutra. Projekt predviđa izgradnju tri hidroelektrane na Savi i novi kanal Sava-Sava, čime bi se trebalo osloboditi prostor za gradnju, sport i rekreaciju te parkove uz Savu.

Čačić je istaknuo kako Vlada trenutno ima urede na čak 188 lokacija u Zagrebu i rasprostire se na 423 tisuća kvadrata. Od toga je 68,5 tisuća kvadrata u zakupu. S druge strane deset posto prostora koje koriste pravosudne institucije su u zakupu. Na to sve država godišnje koristi 5,3 milijuna eura.

Ministar je optimistično najavio kako bi brane i oteretni kanal trebali biti gotovi u studenom 2015. godine, a Vlada bi u nove prostore trebala useliti 2017. godine.

Prema njegovoj projekciji investicija bi stajala 1,2 milijarde eura, no Čačić ističe kako bi se isplatila jer bi godišnja korist od nje bila 84,4 milijuna eura.

Na kraju je dodao kako je za projekt interes već pokazala ZAgrebačka banka, a u svibnju će biti prezentiran i Europskoj banci za obnovu i razvoj.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
11/12/07

time, 18.04.12. 14:06

Zar u ovoj krizi nema potrebnijih i pametnijih projekata?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika