18.04.2012. / 17:38

Autor: Hina

Kosor: HDZ će i iz oporbe podupirati europski put Hrvatske

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u srijedu u Strasbourgu da će njezina stranka i iz oporbe snažno podupirati hrvatski put u Europsku uniju, kako bi zemlja do 1. srpnja 2013. bila u potpunosti spremna za punopravno članstvo.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u srijedu u Strasbourgu da će njezina stranka i iz oporbe snažno podupirati hrvatski put u Europsku uniju, kako bi zemlja do 1. srpnja 2013. bila u potpunosti spremna za punopravno članstvo.

Kosor je doputovala u Strasbourg, gdje će se obratiti klubu zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i sastati se s predsjednikom Kluba Josephom Daulom.

"Želim reći da će HDZ, iako u oporbi, i dalje snažno podupirati europski put Hrvatske, da ćemo puno raditi, uključujući naša tri promatrača u Europskom parlamentu i naše zastupnike u Hrvatskom saboru kako bi do 1. srpnja 2013. Hrvatska bila u potpunosti pripremljena za članstvo, pogotovo u onim poglavljima koja se još uvijek nadziru", izjavila je Kosor.

Dodala je da je HDZ dao veliki doprinos za uspjeh referenduma o ulasku u EU te da će se stranka vrlo brzo nakon unutarstranačkih izbora početi pripremati za sljedeće izbore na lokalnoj razini, za europske izbore te sljedeće parlamentarne i predsjedničke izbore.

Kosor je izjavila kako želi zahvaliti klubu zastupnika Europske pučke stranke (EPP), koji s 271 zastupnikom ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu.

"Želim zahvaliti svima u klubu EPP-a koji su dali doprinos, koji su podupirali Hrvatsku, čija je potpora bila iznimno važna, u nekim trenutcima i presudna", rekla je Kosor.

Hrvatska u Europskom parlamentu ima 12 promatrača, od kojih su trojica iz HDZ-a Davor Božinović, Frane Matušić i Andrej Plenković.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
26/2/12

Hercegovac, 18.04.12. 20:30

Iz remetinca bus ti lajala skojevko preglupa !
..ne iz oporbe....


registracija
26/11/09

CH2710, 18.04.12. 20:35

Hercegovac, 18.04.12. 20:30

Iz remetinca bus ti lajala skojevko preglupa !
..ne iz oporbe....

--------------------------------------------------------------------------------

Pogotovo ako na čelo te pljačkaške bande dođe Crni Marko... završit će (zasluženo) u rupi za 3 dana.


registracija
24/7/11

mrvek, 18.04.12. 23:04

još mjesec dana davat će izjave a onda više nitko neće čuti za nju dok joj ne budu sudili.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika