18.04.2012. / 19:48

Autor: Hina

Breivik ne dvoji: Ispravna je samo smrtna kazna ili sloboda

Anders Behring Breivik, kojemu se sudi za pokolj 77 osoba počinjen lani u Norveškoj, rekao je u srijedu da ispravna mogu biti samo dva ishoda njegova suđenja: smrtna kazna ili oslobađanje od optužbi.

Anders Behring BreivikAnders Behring BreivikAnders Behring Breivik, kojemu se sudi za pokolj 77 osoba počinjen lani u Norveškoj, rekao je u srijedu da ispravna mogu biti samo dva ishoda njegova suđenja: smrtna kazna ili oslobađanje od optužbi.

Breivik, koji je ustvrdio da postoje i druge "ćelije" i mogle bi u svakom trenutku izvesti napad, požalio se što je ismijavan u sudnici i pozvao je tužiteljstvo da se "usredotoči na predmet suđenja, a ne na osobu", piše Reuters.

"Postoje samo dva ispravna ishoda za ovaj sudski proces: oslobađanje od optužbi ili smrtna kazna", rekao je 33-godišnji desničarski ekstremist i dodao "Kazna zatvora u trajanju 21 godine patetična je. Ne želim (smrtnu kaznu), ali poštovat ću presudu", prenosi AFP.

Dvaput je ustvrdio da postoje dvije ćelije o kojima stalno govori i da one mogu u Norveškoj izvesti napade u svakom trenutku.

Svoje zločine Breivik opravdava obranom domovine pred useljeničkom prijetnjom i tvrdi da nije kriv za terorizam jer je to bilo potrebno, a ubijeni su izdajice koji su bile prijateljski raspoloženi prema useljenicima.

U utorak je rekao da su napadi Al Kaide 11. rujna bili ključni za radikalizaciju njegovih stajališta, a Wikipedija je bio glavni izvor iz kojeg je crpio znanje.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 18.04.12. 20:33

Desničarski SMRAD...!!!


registracija
31/1/10

STTony, 18.04.12. 23:38

Potpuni luđak, ali zanimljivo bi mi bilo što bi se desilo da je takav napad bio izveo nekakav muslimanski ekstremist?


registracija
26/2/12

okvardz, 19.04.12. 09:13

uvijek je bilo i biti će luđaka na ovome svijetu.treba ga zatvoriti doživotno i lažirati smrt njemu bliske osobe neka pati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika