19.04.2012. / 15:20

 

Sindikat ismijava Vladina rješenja

Želite posao? Predstavite se ministrima!

Tajnik sindikata Siniša Kuhar predložio je građanima da svoje životopise, crteže, liriku s područja resorno-ministarske tematike, glazbene uratke i video klipove upute na adrese dužnosnika s naznakom "za posao bez natječaja u kabinetu", reagirajući tako na Vladinu odredbu o mogućnosti zapošljavanja u ministarske kabinete bez prethodno provedenog natječaja

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH pozvao je sve zainteresirane građane za posao u državnoj upravi da se predstave ministrima, predsjedniku i potpredsjedniku Hrvatskog sabora, potpredsjedniku Vlade koji nije čelnik ministarstva i predstojniku državnog ureda, radi zapošljavanja na određeno vrijeme u njihovim kabinetima.

"Svidite li se državnom dužnosniku, to znači da je posao vaš, a ako ste slučajno član stranke kojoj pripada vaše su šanse za zapošljavanje u depolitiziranoj i profesionalnoj hrvatskoj državnoj upravi još i veće", navodi u svom javnom pozivu kriterije Vladinog "natječaja" Siniša Kuhar, glavni tajnik rečenog sindikata.

Ironična je to reakcija na nedavne izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima, zahvaljujući kojima je omogućeno da se u kabinetima državnih dužnosnika mogu zaposliti građani "bez prethodne provedbe javnog natječaja, odnosno oglasa za prijam u državnu službu".

"Još nam treba ministarstvo heavy metala"

Zakonska odredba Kukuriku koalicije, koja je izazvala žestoke reakcije saborske oporbe, tako je postala i predmet poruge sindikalne središnjice kojoj je posao da se brine za prava radnika u sektoru na koji se odnosi najnovije zakonsko rješenje Milanovićeve Vlade.

Kako bi ilustrirao da se radi o "dobroj" i već uhodanoj praksi zapošljavanja, Kuhar navodi slučaj izvjesnog Žarka Vukobrata, kandidata SDP-a za dožupana i člana Županijske skupštine Karlovačke županije i bivšeg zaposlenika poduzeća Komunalno Jastrebarsko d.o.o.

"On se, kako saznajemo, očito dobro predstavio potpredsjednici Vlade RH i ministrici socijalne politike i mladih te je zbog toga dobio radno mjesto u njezinom kabinetu, a na današnjoj 19. sjednici Vlade imenovan je "kao predstavnik ministarstva nadležnog za obitelj i socijalnu skrb" članom Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu". Pretpostavljamo, temeljem iskustva u radu s djecom u komunalnom poduzeću.", zaključuje tajnik sindikata Siniša Kuhar, predlažući građanima da svoje životopise, crteže, liriku s područja resorno-ministarske tematike, glazbene uratke i video klipove upute na adrese dužnosnika s naznakom "za posao bez natječaja u kabinetu".

Vezane vijesti

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Bandić i sindikati bez dogovora o ograničavanju plaća

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sindikata koji predstavljaju službenike i namještenike, odnosno zaposlenike čije se plaće… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 19.04.12. 15:38

Sindikalci niste ni pisnuli kradezeu a sad se pravite pametni iako niste. Treba vas biti sram. Sve one godine pljački, laganja i varanja radnika vi šutite a ovima ne date priliku da vidimo za što su sposobni. Ajmo sindikalci idemo na kolektivno pokrivanje ušima i na spavanje.


registracija
7/3/11

medjimurec, 19.04.12. 16:45

Mrvek , mozda da i tebe bude sram na takvom glupom komentaru ? Po tebi neko moze pravit sranja a neko ne? Dosada od ove nove vlade NISTA pametno ni pozitivno samo isprazna obecanja , kurs kojim se plovi je direktno u hridi- nema promjene nabolje !


registracija
24/3/10

bagsy, 19.04.12. 18:07

Ma treba malo prekontrolirati sindikalne blagajne unazad par godina i to pohapsiti što ne valja.
Otkad znam za sindikate u hrvatskoj,uvijek se pojavljuju 5-6 istih mapeta,nevjerojatno da nitko u zadnjih 10-15 godina nije bio u stanju preuzeti tako odgovornu funkciju.


registracija
18/4/12

Olesja22, 19.04.12. 18:25

Svaka vlada pati od kojekakvih manjkavosti, a ministri izvaljuju počesto bedastoće, ali se ni sindikati nisu baš iskazali nekavim provedivim, naglašavam: PROVEDIVIM prijedlozima za rješavanje problema. I papigu se može naučiti da ponavlja:"Ništa ne valja"
Jedan od čuvenih Murphyjevih zakona kaže: Tko zna radi, tko nema pojma - taj kritizira.


registracija
10/2/12

Hazu, 19.04.12. 18:53

mrvek,jesi našao oca?


registracija
10/2/12

Hazu, 19.04.12. 18:54

htjeli ste HDZ srušiti svim silama,eto vam komunisti nesposobni,samo gorivo će na 14,80 kn uskoro ići,neznaju nesposobni imbecili ništa osim obećavati


registracija
27/12/06

Skipp, 19.04.12. 19:13

Ma da Hazu, naravno ova vlada kontrolira međunarodno tržište nafte i sve u vezi s tim a što si ti napravio da bude bolje?


registracija
6/4/12

elem, 19.04.12. 19:21

1.Sindikaliste treba pitati posebno Severa kolika im je plaća i koliko sati dnevno rade.
2. Znaju li oni osim kritizirati, nešto konstruktivno i predložiti
3.Prema njihovom zastupanju radnika, radnici su nezaštićeni a neradnici su zaštićeni ko medvjedi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika