19.04.2012. / 17:37

Autor: Hina

'Važno je da izvješće o monitoringu bude pozitivno'

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u četvrtak u nastupni posjet britanskog veleposlanika u Hrvatskoj Davida Slinna koji je, govoreći o ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju, dao do znanja da je važno da izvješće o monitoringu bude pozitivno.

David Slinn (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)David Slinn (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u četvrtak u nastupni posjet britanskog veleposlanika u Hrvatskoj Davida Slinna koji je, govoreći o ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju, dao do znanja da je važno da izvješće o monitoringu bude pozitivno.

"Apsolutno je važno da izvješće o monitoringu bude pozitivno", rekao je Slinn.

Šprem je kazao da je Hrvatska, kao saveznik u NATO-u i budući partner u Europskoj uniji, želi produbiti partnerske odnose Velikom Britanijom. "Od najvećeg prioriteta smatramo gospodarske odnose, Hrvatska vidi puno veće mogućnosti ulaganja, pogotovo uoči ulaska u EU", rekao je Šprem novom britanskom veleposlaniku.

Slinnu je najavio izmjene zakona važnih za poticanje inozemnih ulaganja, te također izrazio želju za daljnjim intenziviranjem parlamentarne suradnje.

Veleposlanik Slinn je kazao da Velika Britanija snažno podržava ulazak Hrvatske u EU te da njegova zemlja "treba iskoristiti novu situaciju, jedinstvenu priliku baš u razdoblju uoči hrvatskog pristupanja" za povećanje ulaganja britanskih tvrtki.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 19.04.12. 22:37

Britanci di ste odveli PAVELICA:?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika