20.04.2012. / 08:07

Autor: Hina

Šprem:

Sabor želi smanjiti podjele u hrvatskome društvu

Predsjednik Sabora je, na pitanje novinara, komentirao i izjavu predsjednika Židovske općine Zagreb (ŽOZ) dr. Ognjena Krausa koji je ocijenio kako je postojeći zakon o povratku otete židovske imovine "mrtvo slovo na papiru koje se odnosi samo na otetu židovsku imovinu nakon Drugoga svjetskog rata, ali ne i onu otetu tijekom NDH"

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem izjavio je sinoć kako je Predsjedništvo Sabora - svojom odlukom da Hrvatski sabor više ne bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu - htjelo da se podjele u hrvatskome društvu smanje, da se ono homogenizira obilježavanjem i davanjem pune počasti i pijeteta žrtvama Križnoga puta duž Križnoga puta te kako vjeruje da će se to i uspjeti.

Predsjednik Sabora Šprem je nazočio na groblju Mirogoju kod spomenika Mojsiju, središnjoj komemoraciji u povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta - Jom Hašoa, a nakon komemoracije na upite novinara osvrnuo se na jučerašnju izjavu sisačkoga biskupa i predsjednika Komisije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) msgr. Vlade Košića koji je kazao da je "odnarođena ona vlast koja ne može komemorirati sve žrtve već se priklanja jednoj ideologiji".

Predsjednik Sabora je, na pitanje novinara, komentirao i izjavu predsjednika Židovske općine Zagreb (ŽOZ) dr. Ognjena Krausa koji je ocijenio kako je postojeći zakon o povratku otete židovske imovine "mrtvo slovo na papiru koje se odnosi samo na otetu židovsku imovinu nakon Drugoga svjetskog rata, ali ne i onu otetu tijekom NDH".

S tim u vezi Šprem je rekao da se "čeka zakonski prijedlog pred Hrvatskim saborom" te će se onda o njemu moći očitovati kao predsjednik Hrvatskoga sabora.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 20.04.12. 10:11

Hrvatska nije pravna slijednica NDH i nemamo kaj vraćati imovinu. Tako bi se mogli sjetiti Iliri,Mlečani, Talijani, Tatari i tko zna tko još.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika