20.04.2012. / 09:31

Autor: Hina

Nova sjevernokorejska lansiranja

Sjeverna Koreja je poručila kako američki i japanski "reakcionari" zajedno sa svojim pristašama mogu "urlati koliko žele" ali da će "sateliti Sjeverne Koreje, posvećeni miroljubivim ciljevima, biti slani u svemir jedni za drugim"

Sjeverna Koreja najavila je da će lansirati satelite "jedne za drugim"Sjeverna Koreja najavila je da će lansirati satelite "jedne za drugim"Sjeverna Koreja poručila je u petak kako će lansirati satelite "jedne za drugim", još jednom odbacivši osude iz međunarodne zajednice koje su uslijedile nakon nedavna neuspjelog lansiranja za koje se smatra da je bio pokušaj lansiranja balističke rakete.

U priopćenju Sjeverna Koreja potvrdila je kako je zaključila istragu o uzrocima raspadanja rakete Unha-3 koja je eksplodirala dvije minute nakon lansiranja.

Prikupljeni podaci o neuspjelom lansiranju predstavljaju "čvrsto jamstvo za još veći uspjeh u budućnosti", navelo je korejsko Povjerenstvo za svemirsku tehnologiju.

Sjeverna Koreja je poručila kako američki i japanski "reakcionari" zajedno sa svojim pristašama mogu "urlati koliko žele" ali da će "sateliti Sjeverne Koreje, posvećeni miroljubivim ciljevima, biti slani u svemir jedni za drugim".

Sjeverna Koreja neuspješno je 13. travnja ispalila je raketu kojom je, po vlastitim tvrdnjama, pokušala u orbitu poslati meteorološki satelit, a po tvrdnjama SAD-a i njegovih saveznika zapravo testirati balističku raketu, no pokušaj je neuspio jer se raketa kratko nakon lansiranja raspala i pala u Žuto more nekih 165 km od sjevernokorejske obale.

Vijeće sigurnosti UN-a odlučilo je pojačati sankcije protiv Pjongjanga nakon onih donesenih 2006. i 2009. godine.

Vezane vijesti

Sjeverna Koreja osudila dvostruka mjerila SAD-a

Sjeverna Koreja osudila dvostruka mjerila SAD-a

Sjeverna Koreja osudila je u nedjelju politiku "dvostrukih mjerila" SAD-a, Japana i Južne Koreje koji se živo protive najavljenom lansiranju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika