20.04.2012. / 09:39

Autor: Hina

Američki helikopter pao u Afganistanu

Dužnosnik američke vojske, govoreći pod uvjetom anonimnosti, rekao je da se helikopter Black Howk srušio u području Regionalnog zapovjedništva jugozapad, koji uključuje tradicionalno talibansko uporište u provinciji Helmand. Čini se da je razlog nesreći bilo nevrijeme

IlustracijaIlustracijaAmerički helikopter srušio se u četvrtak tijekom nevremena u Afganistanu, objavila je vojska dodajući da se vjeruje kako su sve četiri osobe u helikopteru poginule.

Dužnosnik američke vojske, govoreći pod uvjetom anonimnosti, rekao je da se helikopter Black Howk srušio u području Regionalnog zapovjedništva jugozapad, koji uključuje tradicionalno talibansko uporište u provinciji Helmand. Čini se da je razlog nesreći bilo nevrijeme.

Drugi dužnosnik kazao je kako se strahuje da je svo četvero ljudi koji su bili u helikopteru poginulo.

Skoro 3.000 stranih vojnika poginulo je u Afganistanu otkako je počeo rat protiv talibana i drugih militanata 2001. godine. Unatoč žilavoj pobuni SAD, kao i drugi NATO-ovi saveznici, planiraju povući većinu svojih borbenih snaga iz te zemlje do početka 2014. godine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika