20.04.2012. / 10:59

Autor: Totalsport

Simeone strahuje od uzvrata, Bielsa priznaje taktičku pogrešku

Svejedno sam vrlo zadovoljan našim nastupom: sjajno smo kombinirali agresivnost u obrani s atraktivnom napadačkom igrom - rekao je Simeone

Diego Simeone (Reuters)Diego Simeone (Reuters)Nogometaši madridskog Atletica i lisabonskog Sportinga slavili su na svojim stadionima u prvim polufinalnim dvobojima Europa lige. Atletico je pobijedio Valenciju 4-2, a Sporting Athletic iz Bilbaa 2-1.

Gol koji su primili u sudačkom dodatku drugog poluvremena, kojim je Valencia smanjila na 4-2, mogao bi biti vrlo važan za uzvrat, smatra trener Madriđana Diego Simeone.

- Idemo na uzvrat u Valenciju znajući da će biti jako teško u vrlo vrućoj atmosferi. Svejedno sam vrlo zadovoljan našim nastupom: sjajno smo kombinirali agresivnost u obrani s atraktivnom napadačkom igrom.

Dvostruki strijelac u pobjedničkoj momčadi, Kolumbijac Radamel Falcao, preko svog Twitter-profila navijačima je poručio:

"Sjajan rezultat i sjajna igra protiv Valencije. Ipak, imamo još pred nama 90 minuta igre. Moramo biti vrlo oprezni kako bismo zaštitili stečenu prednost."

Trener Athletic Bilbaa Marcelo Bielsa, također Argentinac, sebe je okrivio za poraz svoje momčadi na gostovanju u Lisabonu. U 73. minuti utakmice, pri 1-0 vodstvu svoje momčadi, iz igre je izvukao svog stožernoga veznog igrača Andera Herreru. Minutu nakon toga Sporting je izjednačio, a nedugo potom i poveo s 2-1, što se pokazalo konačnim rezultatom.

- Momčad je oslabila izlaskom Herrere. Očekivao sam i da ćemo bez njega biti u stanju oduzeti više lopti domaćinima koji su se u tom trenutku fokusirali isključivo na napadačku igru. Nažalost, plan nije uspio. Sada moramo pobijediti na našem travnjaku.

Vezane vijesti

Emre potpisao ugovor s Atleticom

Emre potpisao ugovor s Atleticom

Emre Belözoglu, 31-godišnji turski internacionalac, karijeru će nastaviti u Atletico Madridu, osvajaču Europa lige u minuloj sezoni, s kojim je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika