20.04.2012. / 13:09

Autor: Hina

'Došlo vrijeme da zažalimo za onim što se dogodilo 90-ih'

Gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk izjavio je danas kako je došao trenutak da "zažalimo za onim što se dogodilo 90-ih godina prošlog stoljeća i da oprostimo jedni drugima svjesni da podsjećanjem na to ratno vrijeme otvaramo rane prošlosti".

DubrovnikDubrovnikGradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk izjavio je danas kako je došao trenutak da "zažalimo za onim što se dogodilo 90-ih godina prošlog stoljeća i da oprostimo jedni drugima svjesni da podsjećanjem na to ratno vrijeme otvaramo rane prošlosti".

"Duboko i iskreno žalim zbog svega što nam se dogodilo, zbog svake žrtve i štete koja je nanesena građanima Dubrovnika", rekao je Ćuk u Dubrovniku na seminaru o prekograničnoj suradnji.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako je trebalo proći 20 godina da iz Trebinja dođe netko tko je izrazio žaljenje zbog onog što nam se dogodilo te dodao da smatra da je danas otvoreno jedno novo poglavlje.

Na pitanje hoće li se i on ispričati, Vlahušić je rekao kako on to ne može, jer situacija nije ista. Kazao je kako žali svaku žrtvu, ali da način na koji je došlo do njih nije isti.

Seminar o suradnji na razvoju održivog turizma održava se u dubrovačkom hotelu Excelsior u organizaciji veleposlanstava SAD-a u Hrvatskoj i BiH, programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj i grada Dubrovnika.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James Foley naglasio je kako je cilj seminara razvijanje suradnje između Dubrovnika i Trebinja. "Iako svjestan onoga što se događalo i rata devedesetih godina, smatram da negdje treba početi, a ekonomska i kulturna suradnja su najbolje za početak", rekao je.

Teme seminara bile su prekogranični razvoj turizma s ciljem poticanja trgovine i lokalnog poslovanja, povećanje regionalne suradnje i partnerstva u turističkoj industriji te jačanje dijaloga između turističkih operatera, putničkih agenata i lokalnih vlasti.

Sudionici seminara razradili su akcijski plan koji uključuje buduće korake koji će se poduzeti.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

registracija
6/1/12

UnDeR, 20.04.12. 14:12

Ne vjeruj Srbima i Crnogorcima ni kad darove nose, radi čega bi se gradonačelnik Dubrovnika trebao ispričati??? Prestrašno....


registracija
3/8/10

Vjetar, 20.04.12. 14:56

A što to mi, imamo opraštati jedni drugima?

Ako je pitanje oprosta, onda bi vi Srbi trebali moliti i tražiti oprost od Hrvata, a ne teza da svi smo mi isti.
Nismo mi svi isti, vi kažete da ste vi Srbi, a mi jesmo Hrvati, jer smo rođeni i živimo u svojoj zemlji Republici Hrvatskoj koja je napadnuta i razorena od drugog naroda koji se naziva Srb(p)ski narod.


registracija
10/2/12

Hazu, 20.04.12. 22:18

A odšteta?
jebem li vam sunac pravoslavni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika