20.04.2012. / 13:49

Autor: Hina

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka kojega USKOK tereti da je pogodovao suoptuženom poduzetniku Davoru Patafti oštetio grad za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Ivan ČehokIvan ČehokOptužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka kojega USKOK tereti da je pogodovao suoptuženom poduzetniku Davoru Patafti oštetio grad za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Vijeće je počelo zasjedati jučer, a današnja rasprava je skraćena zbog drugih obveza stranaka u postupku. Predsjednica vijeća sutkinja Jasna Smiljanić nastavak sjednice zatvorene za javnost zakazala je za 2., 3. i 7. svibnja.

Očekuje se da će nakon toga vijeće odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv Čehoka, Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode te tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winaira.

Vijeće optužnicu može potvrditi u cijelosti ili samo dio, odbaciti je ili vratiti USKOK-u na doradu.

Čehoka i ostale USKOK je lani krajem prosinca optužio za udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na zloporabe.

Bivši varaždinski gradonačelnik je optužen da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

Patafta je, pak, sudu dao najveću jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Dva milijuna kuna dao je u gotovini, a deset milijuna u mjenicama.

Vezane vijesti

Optužno vijeće razmatra optužnicu protiv Čehoka

Optužno vijeće razmatra optužnicu protiv Čehoka

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda danas je počelo razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka kojega… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika