20.04.2012. / 14:29

Autor: Totalsport

Nova afera u talijanskom nogometu

Prema izvješćima talijanske porezne uprave radi se o milijunima eura utajenim od strane menadžera i klubova, a među agentima igrača koji će biti ispitani tijekom istrage spominje se i ime Alessandra Moggija.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTužitelj u sjevernotalijanskom gradu Piacenzi pokrenuo je istragu protiv 21 nogometnog menadžera, te nekolicine klubova Serije A i B zbog navodnog izbjegavanja plaćanja poreza na transfere igrača.

I dalje nema mira za pravosuđe koje se bavi talijanskim nogometom. Nakon skandala s klađenjem i namještanjem utakmica, "calcio" potresa nova afera u kojoj se sumnja na izbjegavanje plaćanja porezne obveze državi kod transfera nogometaša.

Tužiteljstvo u Piacenzi pokrenulo je istragu protiv odgovornih osoba, a radi se o menadžerima i klubovima prve i druge lige, prenijeli su talijanski mediji u petak.

Prema izvješćima talijanske porezne uprave radi se o milijunima eura utajenim od strane menadžera i klubova, a među agentima igrača koji će biti ispitani tijekom istrage spominje se i ime Alessandra Moggija, sina bivšeg generalnog direktora Juventusa Luciana koji je napustio dužnost tijekom velika korupcijske afere "calciopoli" zbog koje je i Juventus bio izbačen u drugu ligu.

Je li sin zanat naučio od oca ostaje na procjenu sudskim instancama.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika