20.04.2012. / 15:41

Autor: Hina

UN: 300 promatrača čim prije u Siriju

Ujedinjeni narodi moraju čim prije moguće poslati 300 promatrača u Siriju u pokušaju da zaustave val ubojstva i nasilja koja ne prestaju unatoč prekidu vatre, rekao je u petak glasnogovornik Kofija Annana, posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju.

Kofi AnnanKofi AnnanUjedinjeni narodi moraju čim prije moguće poslati 300 promatrača u Siriju u pokušaju da zaustave val ubojstva i nasilja koja ne prestaju unatoč prekidu vatre, rekao je u petak glasnogovornik Kofija Annana, posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju.

Sedam nenaoružanih UN-ovih promatrača motri prekid vatre proglašen prošli tjedan, a od ponedjeljka će im se pridružiti još dvojica dok će se cjelokupna prethodnica od 30 ljudi rasporediti idućeg tjedna, rekao je Ahmad Fawzi.

"Prekid vatre je krhak. Žrtve su svakodnevne i moramo učiniti sve da zaustavimo (...) ubojstva, nasilje u svim oblicima", naglasio je Fawzi.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon preporučio je u četvrtak Vijeću sigurnosti da u Siriju pošalje misiju od 300 promatrača koji bi nadzirali prekid vatre tijekom početnog razdoblja od tri mjeseca, dok je u srijedu ponovno prekršeno primirje sukobima u kojima je živote izgubilo 14 ljudi.

UN-ove mirovne operacije iziskuju pripreme, komunikacijsku opremu, vozila i medicinski materijal, rekao je Fawzi te poručio "Čim Vijeće sigurnosti prihvati rezoluciju kojom odobrava 300 promatrača na terenu, bit ćemo spremni rasporediti ih vrlo, vrlo brzo".

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika