20.04.2012. / 19:23

Autor: Hina

'Nije sve tako crno'

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je nakon obilaska pogona požeške metaloprerađivačke tvrtke "Magma" d.o.o. kako se tu može vidjeti da u našoj ekonomiji nije sve crno.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović izjavio je nakon obilaska pogona požeške metaloprerađivačke tvrtke "Magma" d.o.o. kako se tu može vidjeti da u našoj ekonomiji nije sve crno.

"Naravno, i ovdje se vodi bitka s teškoćama koje postoje na našem tržištu, ali vidi se optimizam i spremnost da se jednom vizijom održi dobra proizvodnja", dodao je Josipović.

Na pitanje novinara prokomentirao je i prijedloge vlade u vezi s angažiranjem mladih ljudi radi edukacije uz određenu naknadu, ocjenjujući kako je to dobra i korisna mjera, ali ona ne rješava pitanje nezaposlenosti, što joj nije ni pretenzija.

"S druge strane, očekujem da će se učiniti jako puno upravo na liberalizaciji uvjeta za otvaranje novih poslova, što će onda dovesti do novih radnih mjesta", istaknuo je Jospović, dodajući kako u vezi s pitanjima poticaja i suradnje novih investitora, posebno iz inozemstva, "znamo da u Hrvatskoj za velike infrastrukturne projekte nema dovoljno domaćeg kapitala, i ono što svi očekujemo je da se stvore i zakonski uvjeti da se zdravi, socijalno odgovorni i kapital jasnoga porijekla osjeća pozvanim".

Direktor požeške Magme, tvrtke koja zapošljava gotovo 100 radnika, Zdenko Prskalo rekao je kako ih ohrabruju najave ulaganja u energetiku.

"Zadnjih godina oko deset milijuna kuna uložili smo u nove tehnologije i jačanje ljudskih potencijala, a proteklih šest mjeseci zaposlili smo 30 radnika. Htjeli smo kompletirati ekipe koje će sudjelovati u odgovornim projektima kao što je ovaj koji radimo s Končarom, a odnosi se na razvoj stupa za vjetroelektranu. Stup snage jedan megavat je već instaliran, a sada se proizvodi stup snage 2,5 megavata. Očekujemo kako će biti komercijalno interesantan i nadamo se da će se njime koristiti i strani proizvođači koji instaliraju takvu opremu", rekao je Prskalo.

Istaknuo je i kako im je suradnja s velikim tvrtkama poput slavonskobrodskoga "Đure Đakovića" na izgradnji dijelova za vagone otvorila put prema europskim tržištima pa će i dalje reinvestirati dobit i ulagati u razvoj.

U nastavku radnog posjeta Požegi predsjednik Ivo Josipović bit će večeras i na humanitarnoj priredbi "Dobrotom za osmijeh". Organizira se u suradnji s Klubom hrvatskih olimpijaca, a novac je namijenjen opremanju onkološke sobe Pedijatrijskog odjela požeške bolnice.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 20.04.12. 21:00

Ive,nemre za tebe ništa biti crno.4 stana.....para koliko voliš.......narodu je Ive crno pred očima,nit posla,nit 4.stana....nit priviliegije.......štra rade Dodik i Tadić?


registracija
9/8/09

vinko12, 21.04.12. 00:48

Svakako nije nista crno, nego je sve crveno, kao sto su bili potoci u Sloveniji tjednima, kada su partizani klali.
Nema ni zmija osim velike komunisticko udbaske zlocinacke zmije koju hrani zlocinac broz a koga hrvatski crveni kmeri cuvaju ko oci u glavi.


registracija
11/1/10

fluid, 21.04.12. 01:00

Ovakve komentare može dati samo totalno izgubljena osoba.Ne glupa,jer se to za Josipovića nikako nemože reći ali da je sa Olimpa teško vidjeti dolinu,on dokazuje svojim nebuloznim izjavama.Josipoviću,ti zaista kao da si sišao sa Marsa!Pa zar zaista vlast toliko može pokvariti ili si oduvjek bio takav,samo prikriven?Malen,skrušen i socijalno osjetljiv cijeli svoj život i ne prođe ni par godinica na vlasti,ti izgubio sve moralne kriterije i kompas!?Nevjerovatno!Dakle i ti si samo čekao svoj životni džek-pot.Pobrkao si samo to da ovo nije loto već stvarni život.Ako je to ono što najviše možeš od svojega kapaciteta,onda ti moram reći da si vrlo prizeman i mizeran.Umjesto glasnog pozivanja na ono što si obećao,pravda i pravednost,ti si pijar upravo suprotnoga!? Jadno,jadno ali ti moraš sa time živjeti.Na žalost i na nas utičeš ali i ti ćeš otići a narod će ostati.Od tvoje pravice neće ostati ni p ! Po meni,sram te bilo kao intelektualca i kao čovjeka.Moj glas sigurno više nikada nećeš dobiti.


registracija
26/2/12

okvardz, 21.04.12. 10:01

JOŠ JEDNOM KAŽEM, A OVO ŠTO IVO GOVORI MI DAJE ZA PRAVO.
TREBA UKINUTI RADNO MJESTO "PREDSJEDNIK REPUBLIKE" JER JE PRESKUP ZA ONO ŠTO DOBIJEMO. HRVATSKI NAROD NE TREBA JOŠ JEDNU HOBOTNICU NA VRATU.PREDUBOKO POTONUŠMO.


registracija
26/2/12

okvardz, 21.04.12. 10:02

smanjiti vadu, sabor i ostalu birokraciju bar za 50% opet kao razlog je neefikasnost. ako mislimo spasiti rh onda ovo napraviti.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.04.12. 12:34

fluid,potpisujem.
Ivo Beskičmanoviću,odakle novac za stančine, odakle novac punici za stančinu od nekoliko stotina kvadrata?Račune molim.ZAMP?
Mislim,kada staviš svu tvoju profesorsku i saborsku plaću?Da,i ženinu.Ne može,brate mili.
Nešto nalik matematici dr.Housa iz Gospića.
A ti sirotinjo,čuvaj zdravlje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika