21.04.2012. / 08:32

Autor: Hina

Karadžić od Hrvatske traži transkripte

Karadžić traži i snimke razgovora snimljenih prisluškivanjem od 1991. do 1995. u kojima su sudjelovali Alija Izetbegović, Ejup Ganić, Hasan Čengić, Bakir Izetbegović ili Omer Behmen, bivši ili aktualni dužnosnici BiH

Bivši predsjednik Republike Srpske i haaški optuženik za ratne zločine Radovan Karadžć zatražio je u petak da mu nekadašnji dužnosnik BiH i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić bude svjedok obrane, a da mu Hrvatska dostavi kopije snimaka, transkripte, svjedočanstva i izjave Fikreta Abdića na suđenju u Hrvatskoj prije gotovo deset godina.

Karadžić traži i snimke razgovora snimljenih prisluškivanjem od 1991. do 1995. u kojima su sudjelovali Alija Izetbegović, Ejup Ganić, Hasan Čengić, Bakir Izetbegović ili Omer Behmen, bivši ili aktualni dužnosnici BiH.

Hrvatska mu je, piše, "ljubazno predala korisnu zbirku prisluškivanjem snimljenih razgovora srpskih čelnika", a nabavka takvih razgovora čelništva bosanskih muslimana "omogućit će mi da u svojoj obrani, među ostalim, pokažem kako su bosanski muslimani činili zločine i za njih okrivljavali Srbe kako bi izazvali međunarodnu intervenciju na u svoju korist", napisao je Karadžić u zahtjevu Gordanu Markotiću, čelniku hrvatskoga ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima u ministarstvu pravosuđa.

Abdiću je 2003. suđeno na sudu u Karlovcu, a Karadžić želi te snimke, transkripte ili zapisnike sa svjedočenja ili izjave Fikreta Abdića".

"Razmišljam o tome da g. Abdića pozovem kao svjedoka obrane", napisao je Karadžić koji te dokumente treba da bi "pripremio obranu".

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 21.04.12. 09:37

a da GOTOVINI i co. trebaju Transkripti nebi dobio ---toliko iz Hrvatske.....


registracija
26/1/08

Rampa, 21.04.12. 11:11

Ton četničkom smradu Karadžiću, čije su jedinice napadale i mnoge granične HR gradove, treba dati samo konopac da se sam objesi!


registracija
10/2/12

Hazu, 21.04.12. 12:44

taj krvnik samo zavlači


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika