22.04.2012. / 16:17

Autor: Barbara Ivezić

Mladi umjetnici bude uspavanu RH scenu

Uz radove slikara i kipara, odabrano je i nekoliko radova mladih fotografa, video umjetnika te umjetnika s konceptualnim idejama

Željka Cupek - Voodoo PeopleŽeljka Cupek - Voodoo People„Projekt LN 360°", čiji je cilj afirmirati mlade likovne umjetnike u zemlji i svijetu te probuditi uspavano tržište umjetnina u Hrvatskoj, zagrebačkoj će se publici predstaviti 26. travnja u 19 sati u Salonu Laval Nugent (Vodnikova 4) i Galeriji Futura (Masarykova 24). Tamo će, naime, biti predstavljeni radovi dvadeset umjetnika koji su proglašeni najboljima od sedamdesetak pristiglih na natječaj.

Uz radove slikara i kipara, odabrano je i nekoliko radova mladih fotografa, video umjetnika te umjetnika s konceptualnim idejama.

„Projekt je zamišljen kao živo tijelo koje se mijenja, tako da će svake dvije godine biti ponovljen natječaj na kojim će biti izabrana djela novih mladih umjetnika. Njihovi radovi bit će prezentirani na izložbama u zemlji, ali i u mnogim europskim metropolama poput Pariza i Praga. Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju, što je veliki izazov, ali i šansa da se Stjepan Šandrk - Martina s bulldogomStjepan Šandrk - Martina s bulldogomprezentira Europi i svijetu kao zemlja kulture i turizma", kaže Nevent Fitnić, voditelj „Projekta LN 360°", dodavši kako su ih, za sada, podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Likovna akademija u Zagrebu i Matica Hrvatska, a nadaju se i suradnjii sa srodnim institucijama Europske unije.

Na izložbi svoje će radove predstaviti: Jelena Azinović, Željka Cupek, Alisa Čaber, Biljana Gaurina, Ivona Jurić, Focus Group (Iva Kovač & Elvis Krstulović), Filip Mahmudčehajić, Miron Milić, Damian Nenadić, Ivana Ožetski, Marina Paulenka, Petar Popijač, Boris Stapić, Stjepan Šandrk, Valentina Šuljić, Gorana Težak, Nikola Vrljić, Nebojša Vuković, Anabel Zanze i Martina Zelenika.

Vezane vijesti

Slike iz Hitlerove zbirke pronađene u češkom samostanu

Slike iz Hitlerove zbirke pronađene u češkom samostanu

Sedam slika iz umjetničke zbirke koja je nekad pripadala njemačkom diktatoru Adolfu Hitleru a smatrala se izgubljenom, pronađeno je u češkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika