23.04.2012. / 09:33

Autor: Hina

Timošenko odbila liječenje

Kaznu od sedam godina zatvora koja je prošlog listopada izrečena Juliji Timošenko, žestokoj protivnici predsjednika države Viktora Janukoviča, Europska unija i Sjedinjene Države osudile su kao primjer selektivne pravde

ArhivaArhivaBivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko vraćena je u zatvor nakon što je odbila liječenje zbog bolova u leđima u državnoj bolnici, priopćila je njezina stranka u nedjelju.

Kaznu od sedam godina zatvora koja je prošlog listopada izrečena Juliji Timošenko, žestokoj protivnici predsjednika države Viktora Janukoviča, Europska unija i Sjedinjene Države osudile su kao primjer selektivne pravde. Europski sud za ljudska prava, koji razmatra njezinu žalbu na presudu za zloporabu ovlasti, od Kijeva je zatražio da bivšoj premijerki osigura odgovarajuće liječenje.

Julija Timošenko, stara 51 godinu, od bolova u leđima zbog hernije diska pati već mjesecima, kažu njezini odvjetnici i obitelj, i odbila je nazočiti u novom sudskom procesu protiv nje za izbjegavanje poreza, prijevaru i pokušaj krađe dok je, devedesetih godina prošlog stoljeća, bila čelnica sada ugašene glavne ukrajinske kompanije za trgovinu plinom UES.

Ona je u bolnicu ukrajinskih državnih željeznica u Harkivu, gdje se nalazi zatvor u kojem služi kaznu, odvedena u petak kasno navečer, ali je odbila takav liječnički pregled. "Prvo je Timošenko tajno odvedena noću u bolnicu... a onda je u nedjelju odjednom vraćena u zatvor", priopćila je njezina stranka Domovina. "Potpuno je jasno da nitko nije planirao liječiti bivšu premijerku i da je sve ovo učinjeno zbog negativnog publiciteta, kako bi se ponovno moglo cijeloj zemlji reći da je Timošenko odbija liječenje u bolnici u Harkivu".

Timošenko je ranije izjavila da ne vjeruje liječnicima koje joj odredi država.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika