23.04.2012. / 09:46

Autor: Hina

U jeku krvoprolića uvođenje simboličkih sankcija

EU će rasplakati Asadovu ženu?

"Te sankcije protiv Sirije provest će se u djelo", istaknuo je taj izvor. "Pokrivaju luksuzne proizvode i materijal koji bi služio represiji"

Asma Akhras al-AsadAsma Akhras al-AsadEuropska unija odlučila je u ponedjeljak uvesti nove sankcije protiv sirijskog režima, kojima će se kojima će se zabraniti izvoz luksuzne robe u tu zemlju i ograničiti izvoz sve robe i materijala koji mogu poslužiti represiji oporbenih aktivista, kazao je jedan diplomat.

"Te sankcije protiv Sirije provest će se u djelo", istaknuo je taj izvor. "Pokrivaju luksuzne proizvode i materijal koji bi služio represiji".

Odluka o sankcijama pripremljena je na sastanku veleposlanika 27-orice prije zasjedanja europskih ministara vanjskih poslova u Luxembourgu.

Europljani moraju još odrediti područje točne primjene mjere vezane uz luksuzne proizvode.

EU na "vrlo simboličan" način želi utjecati na život para Asad dok se tisak nedavno okomio na sklonost luksuzu supruge sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Asme, priznao je neimenovani europski diplomat.

"Treba dati na znanje paru Asad ali i njegovom klanu i pripadnicima režima da događaji u Siriji imaju posljedice i po njihov osobni život", istaknuo je on priznajući da bi taj tip mjera mogao lako biti zaobiđen te da ima prvenstveno simbolični karakter".

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 23.04.12. 12:07

kojeg POLITICARA iz EU je asad financirao?


registracija
11/1/10

fluid, 23.04.12. 12:32

Anđeosko lice koje može zavarti !Tako bih opisao ovu gospođu Čaušeskvih karakteristika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika