23.04.2012. / 14:23

Autor: Nacional.hr

Prepiska policajca na Facebooku

Širenje mržnje poslije ubojstva

"Neka, baš mi je drago, da se bar još par njih u gradu hoće posmicat i Bjelovar bi bio kao bajka", piše u razgovoru

Poprište zločina; Photo: Željko Rukavina/24sataPoprište zločina; Photo: Željko Rukavina/24sataLezbijska grupa Kontra i grupa Iskorak reagirale su na uznemirujuće napise policijskog službenika na stranicama internetske društvene mreže Facebook.

Policajac je navodno radio na prijavama gay para iz Bjelovara. Pravni tim udruga Iskorak i Kontra zaprimio je poziv u kojem su upozoreni na napise na Facebooku.

Na Facebook profilu osoba pod imenom Kruno Karas, za koju piše kako je završila Policijsku akademiju napisala je uznemirujući komentar. "He he nije mi ih uopće žao, pederčine i smradovi su obadva, sad će napokon više bit mir od njih dvojice. Ma jok, budale. Malo malo pa su nas za gluposti zvali, ono kad se sjetiš kud ideš najradije bi tri para rukavica na ruke stavio. Neka, baš mi je drago, da se bar još par njih u gradu hoće posmicat i Bjelovar bi bio kao bajka", piše u razgovoru. Iz udruga zaključuju kako se zaista radi o policijskom službeniku iz Bjelovara.

Podjetimo kako je prema izvještavanju medija mladić u nedjelju u Bjelovaru nakon svađe ubio muškarca. Svjedoci susjedi su izjavili su 'ubojica i žrtva bili u ljubavnoj vezi te kako su se često svađali i tukli'.

U priopćenju se navodi kako je službenik koristio govor mržnje, a postavlja se i pitanje je li postupao u skladu sa zakonom u prethodnim slučajevima vezanim za taj par. „Poticanje na diskriminaciju je kazneno djelo, a policijski službenici bi se osobito trebali pridržavati zakona za koje im je dužnost da provode. Zbog svega navedenog, podnijet ćemo zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova radi provjere zakonitosti rada povodom svih prijava od strane gore navedeni osoba, te ćemo zatražiti da se pokrenu odgovarajući postupci protiv djelatnika policije koji se javno koristio govorom mržnje, a budući da se radi o ponašanju koje je nespojivo sa poslom koji djelatnik policije obavlja. Također ćemo zatražiti izvješće o intervencijama povodom poziva te dvojice građana", piše u priopćenju.

Vezane vijesti

Homofobni član bit će sankcioniran

Homofobni član bit će sankcioniran

Predsjednik stranke Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar, poručio je kako će o sudbini homofobnog člana izvršnog odbora bjelovarskog ogranka stranke,… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 24.04.12. 12:29

Kontra & Iskorak & novnar ..... na istoj su razini sa komentatorom na Facebooku.

Nitko od njih ne pokazuje pijetet prema mrtvom Čovjeku.
Biti će prikladnijih prilika za iznošenje vlastitih stavova od ove.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika