23.04.2012. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Ministarstvo turizma uvodi e-konzultacije – dvosmjernu komunikaciju s javnošću

Građani dobivaju priliku sudjelovati u oblikovanju Strategije razvoja hrvatskog turizma, kao i za turizam ključnih zakona

Veljko OstojićVeljko OstojićS ciljem kvalitetnijeg i transparentnog informiranja te uključivanja građana u proces donošenja odluka, Ministarstvo turizma pokrenulo je novi projekt - „e-konzultacije" (Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću). Cilj projekta je potaknuti građane i sve zainteresirane na slanje svojih prijedloga, ideja i mišljenja o projektima Ministarstva te ih aktivno uključiti u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata, koji će ove godine biti upućeni u proceduru. Svi zainteresirani građani tako imaju mogućnost do 15. svibnja 2012. godine na elektroničku adresu savjetovanje@mint.hr slati svoje prijedloge za izmjenu i dopunu Zakona o pružanju usluga u turizmu, koji će u proceduru biti upućen u drugom tromjesečju ove godine.

Budući da je u planu Ministarstva i izmjena, odnosno dopuna Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će u četvrtom tromjesečju ove godine biti upućen u proceduru, do 15. rujna 2012. godine, svi zainteresirani na istu elektroničku adresu, mogu slati i svoje prijedloge i sugestije potrebnih izmjena ovog zakona.

Nakon spomenutih vremenskih rokova bit će otvorena savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima prijedloga izmjena i dopuna obaju zakona. Po završetku postupaka savjetovanja, na web stranicama Ministarstva će biti objavljena analiza pristiglih prijedloga, kao i stav Ministarstva o njima.

Svi zainteresirani građani imaju mogućnost uključiti se i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma, koju priprema Institut za turizam. Svoje prijedloge i mišljenja mogu do 1. kolovoza 2012. godine slati na e-mail adresu: strategija@iztzg.hr ili svoje stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iznijeti na forumu: forum.iztzg.hr. Također, sve informacije o izradi Strategije dostupne su na web stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr), kao i na stranicama Instituta za turizam (www.iztzg.hr). Strategija će, podsjećamo, odgovoriti na ključna pitanja te će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, a ujedno će biti i osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Omogućavanje dvosmjerne komunikacije između državnih tijela i šire javnosti u skladu je s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.

Vezane vijesti

Optimistične najave za turističku predsezonu

Optimistične najave za turističku predsezonu

Temeljem analize prošlogodišnjih ostvarenih rezultata turističkog prometa i podataka iz ankete koju je Ministarstvo turizma provelo među 38 najvećih… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 23.04.12. 15:13

Ministarstva IZVOZE --HRVATE I HRVATICE a uvoze KRUMPIRE...he.he.he


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika