23.04.2012. / 15:20

Autor: Totalsport

Genoa: Di Canio umjesto Malesanija

Trenutno se klub nalazi samo jedan bod iznad zone ispadanja uoči gostovanja kod aktualnog prvaka Milana u srijedu

Luigi Di Canio (Wikipedia)Luigi Di Canio (Wikipedia)Luigi Di Canio (54) novi je trener nogometaša Genoe, odlučila je klupska uprava talijanskog prvoligaša na čelu s predsjednikom Enricom Preziosijem. Na klupi je naslijedio Alberta Malesanija (57), što je rekordna 18. promjena trenera u Seriji A ove sezone.

Dvije od 18 spomenutih smjena otpadaju upravo na Malesanija koji je momčad vodio od početka sezone do prosinca prošle godine kada je smijenjen nakon visokog 6-1 poraza protiv Napolija. Vratio se na klupu 2. travnja naslijedivši Pasqualea Marina, da bi ga opet smijenili nakon nedjeljnog 4-1 poraza od Siene koji je uzrokovao lavine nezadovoljstva klupskih navijača.

Podsjećamo, spomenuta utakmica Siene i Genoe je suspendirana na 45 minuta početkom drugog dijela zbog nereda Genoinih navijača. Trenutno se klub nalazi samo jedan bod iznad zone ispadanja uoči gostovanja kod aktualnog prvaka Milana u srijedu.

Prethodni rekord po broju smijenjenih trenera unutar jedne sezone Serie A datirao je od 1951/52. Tada je svoj posao izgubilo 15 trenera.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika